De ce nu l-a mai vrut, de fapt, Gigi Becali pe Helmut Duckadam la FCSB. Adevăratul motiv a ieșit la iveală

Marian Cărăvan 08.07.2020, 17:40

La mai bine de o lună de când Helmut Duckadam și-a dat demisia din funcția de președinte de imagine al FCSB apar noi detalii ale despărțirii „eroului de la Sevilla” de roș-albaștri. Adevăratul motiv a ieșit la iveală.

A ieșit la iveală adevăratul motiv pentru care Gigi Becali nu l-a mai vrut pe Helmut Duckadam

Helmut Duckadam și Gigi Becali au colaborat timp de un deceniu la echipa roș-albastră. Au fost zece ani cu bune și rele, dar în cele din urmă nemulțumirile lui Duckadam au fost destul de mari l-au adus până în situația de a-și da demisia, chiar în direct la tv. În ultimele săptămâni de dinaintea deciziei, Helmut Duckadam ajunsese să câștige doar 2.000 de lei pentru activitatea sa de la FCSB, dar se pare că nu acesta era motivul despărțirii.

Adevăratul motiv a fost dezvăluit de o fostă glorie roș-albastră, Gabi Balint. Acesta a aflat toate dedesubturile și le-a făcut publice. Practic, patronul FCSB, Gigi Becali, nu l-a mai vrut pe Helmut Duckadam la echipă, nemulțumit de criticile fostului portar la adresa jocului roș-albaștrilor.

„Haideți să vă spun eu care este adevăratul motiv pentru care Helmut Duckadam, prietenul meu, nu a mai fost dorit la FCSB. Vă spun asta, pentru că am aflat.

Ei bine, stilul mereu obiectiv al lui Duckadam l-a enervat pe Gigi Becali. De aceea, nu a mai fost dorit acolo. Helmut spunea cănd echipa nu joacă bine sau când erau anumite probleme și toate astea l-au deranjat pe Gigi Becali”, a spus Balint, la Antena 3.

Un liceu va purta numele lui Helmut Duckadam

Eroul memorabilei finale de Cupa Campionilor de la Sevilla, din 1986, când Steaua realiza cea mai mare performanță internațională din istoria echipelor de club din România, și-a dat acceptul ca un liceu să îi poartă numele. La propunerea primarului din Clinceni, liceul cu program sportiv din localitate va fi numit după eroul de la Sevilla.

„Am avut o discuție preliminară cu domnul Duckadam în acest sens și am acceptul dânsului. Vom avea un Consiliu de Administrație la nivel de școală, după care vom da o decizie oficială.

Ne-am gândit că avem nevoie de imagine și la un nume de mare rezonanță în fotbalul românesc. Iar Duckadam este”, a spus primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, pentru GSP.

Helmut Duckadam se afla în conducerea clubului FCSB din 2010. De-a lungul carierei, fostul portar a evoluat doar la Steaua și la trei formații arădene: UTA, Vagonul și Constructorul. Duckadam are și două selecții în prima reprezentativă a României.

 

Urmăriți Impact.ro și pe