De ce nu inspiră frică Vladimir Putin atunci când îl vezi. Mărturia inedită. ”Fizic șters”

Stan Filon 15.11.2020, 12:59
De ce nu inspiră frică Vladimir Putin atunci când îl vezi. Mărturia inedită. ”Fizic șters”

Continuă războiul surd dintre Barack Obama și Vladimir Putin! Președintele Rusiei se va enerva cu siguranță, dacă va citi memoriile fostului președinte al StatelorUnire ale Americii, Barck Obama. Acesta urmează să-și publice memoriile, în care vorbește și despre Vladimir Putin.

Barack Obama spune că Vladimir Putin are un ”fizic șters”

Ce părere i-a lsat reședintele Rusiei lui Barack Obama? Ei bine, acesta îl compară pe Putin cu un mafiot. Obama scrie că președintele rus Vladimir Putin era un tip „dur”, dar cu un „fizic șters”. Potrivit unei recenzii a New York Times, în memoriile sale având titlul „Un tărâm promis”, Obama îl compară pe Putin cu ”șefii de bande de cartier, duri și isteți, care conduceau orașul Chicago”.

Relația dintre Obama și Putin, începută în 2009, a devenit tot mai tensionată de-a lungul anilor, după încercarea eșuată de a „reseta” legăturile cu Rusia. Tensiunile au culminat cu faimosul ”duel al privirilor”, cu ocazia ultimei lor întâlniri față în față, în 2016.

Barack Obama, descriere socanta a lui Vladimir Putin
Barack Obama, descriere socanta a lui Vladimir Putin

Vicepreședintele lui Obama tocmai ce a devenit președintele Americii. Putin nu l-a felicitat încă pe Joe Biden

”Din punct de vedere fizic, era șters”, scrie Obama, care are o înălțime de 1,85 metri despre Putin, care măsoară cu 15 centimetri mai puțin, în primul volum de 768 de pagini al memoriilor, care urmează să apară marți și a fost citit deja de unul dintre redactorii New York Times.

Cei doi lideri au avut acel ”duel al privirilor” cu ocazia unor discuții în care Obama afirmă că i-a ridicat lui Putin problema atacurilor cibernetice împotriva Statelor Unite. Mai apoi, Washingtonul a acuzat Moscova de amestec în alegerile prezidențiale americane pentru a-l ajuta pe Donald Trump să o învingă pe Hillary Clinton, însă aceste acuzații nu au fost probate niciodată.

Imediat după alegerile americane din 2016, administrația Obama a expulzat zeci de diplomați ruși și a instituit sancțiuni împotriva serviciile de informații ruse, acuzate de piratarea Comitetului Național Democrat.

Într-un interviu din 2019, Putin a declarat despre Obama că ”nu își ține promisiunile”, referindu-se la cei opt ani în care a fost președinte. Dezvăluirile din memoriile lui barack Obama vin cu nu se poate mai bine, chiar când vicepreedintele lui Obama, Joe Biden, a fost ales președintele Statelor Unite ale Americii.

Vladimir Putin se numără printre puținii lideri politici din lume care încă nu l-a felicitat pe Joe Biden pentru câștigarea aegerilor din Statele Unite ale Americii. Se pare că implicarea personală a lui Joe Biden în sancțiunile primite de Rusia încă nu a fost uitată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...