De ce nu înfloresc mușcatele. La ce trebuie să ai grijă, este foarte important

Beatrice Dumitru 28.03.2023, 14:07
De ce nu înfloresc mușcatele. La ce trebuie să ai grijă, este foarte important

Mușcatele sunt unele dintre cele mai populare plante din România, iar florile lor înfrumusețează multe teresa și balcoane. Acestea sunt ușor de întreținut și rezistă foarte bine aproape tuturor dăunătorilor și bolilor, dar trebuie să știi cum să le îngrijești pentru a înflori mereu. Greșilile din cauza cărora mușcatele tale nu înfloresc.

Greșeli pe care le faci când îngrijești o mușcată

Cu peste 240 de soiuri, mușcatele sunt plante de vară prin excelență și dacă dorești ca aceste să fie sănătoase și să înflorească, trebuie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii lor. În primul rând, este recomandat ca aceastea să stea afară pentru că au nevoie de multă lumină. Dar sunt câteva greșeli pe care le faci când îngrijești o mușcată și din această cauză nu înfloresc.

Ce greșeli poți face când ai mușcate? Acestea nu iubesc solul îmbibat cu apă. Dar nici solul uscat nu va duce la o înflorire abundentă. Dacă frunzele se ofilesc și a apărut mucegaiul, atunci acestea sunt semne că planta este udată excesiv. Iarna, mușcatele sunt udate o dată pe săptămână, iar vara, în fiecare zi. O altă greșeală pe care o poți face este să pui mușcatei îngrășăminte cu azot când a intrat în stadiul de înflorire activă. În această perioadă se folosesc compușii de potasiu și fosfor.

De ce nu înfloresc mușcatele. La ce trebuie să ai grijă, este foarte important
Mușcatele sunt cele mai populare flori din România.

Alte sfaturi pentru îngrijirea mușcatei

Este important de știut că mușcata va avea mult mai multe flori în funcție de numărul de ore de lumină pe care le primește de la soare. Astfel, va avea nevoie de cel puțin șase ore de lumină pe zi, dar neapărat trebuie să stea la umbră în timpul după-amiezii.

De asemenea, o sarcină importantă pe care va trebui să o notezi în calendar pentru sezonul de toamnă este tăierea mușcatei. Pe timpul verii vei ajuta planta să încolțească mai mult prin îndepărtarea florilor ofilite și a frunzelor uscate. Dar cheia pentru a înflori anul următor constă în tăierea de toamnă. În acest caz, este indicat să tai o treime din volumul mușcatei și să-i pui  un îngrășământ solid.

Începe să pui în practică toate aceste sfaturi despre îngrijirea muşcatelor şi pregăteşte-te să te bucuri de frumuseţea florilor acestei plante.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...