De ce nu este Gabriela Firea de acord cu redeschiderea şcolilor. „Este o brambureală periculoasă”

Stan Filon 03.02.2021, 14:30
De ce nu este Gabriela Firea de acord cu redeschiderea şcolilor. „Este o brambureală periculoasă”

Gabriela Firea s-a răzgândit! Acum nu mai este de acord cu redeschiderea școlilor! Prim-vicepreşedintele PSD consideră că Guvernul Cîţu vrea să redeschidă haotic şcolile şi a precizat că nici măcar 10% dintre cadrele didactice din România nu au fost vaccinate! În plus, l-a  atacat și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu!

Gabriela Firea nu este de acord cu redeschiderea şcolilor

Gabriela Firea arată cu degetul Guvernul Cîțu, despre care spune că vrea să redeschidă haotic școlile, mai ales că doar 10% dintre cei 300.000 de profesori din România s-au vaccinat împotriva noului virus. Firea spune că dascălii trebuia să fie vaccinați cu prioritate.

”Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deşi de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca şcoala să reînceapă normal. Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deşi ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esenţial. Mai mult, ministrul Sănătăţii a anunţat că profesorii nu vor mai fi vaccinaţi în februarie. Nu există nici un plan şi nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, aşa cum e în Europa”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unei postări de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Gabriela Firea nu este de acord cu redeschiderea scolilor
Gabriela Firea nu este de acord cu redeschiderea scolilor

Fostul primar General crede că redeschiderea școlilor se face într-un mod haotic

Senatoarea PSD a mai spus că Executivul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapidă a cadrelor didactice şi elevilor și consideră inadmisibilă fuga de responsabilitate a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

”Aşadar, guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapida a dascălilor şi a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranţă în şcoli, lucru condamnabil şi contrar practicilor europene. Brambureala extrem de mare şi de periculoasă este întreţinută şi de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătăţii refuză să se pronunţe în legătură cu deschiderea şcolilor şi să discute acest aspect cu ministrul Educaţiei, deşi sunt parte a aceluiaşi guvern. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”, a completat Firea.

2,4 milioane de elevi vor reveni la școală

Peste 2,4 milioane de elevi se vor întoarce la școală, începând cu data de 8 februarie. Elevii care refuză să poarte mască de protecție nu vor fi primiți în colectivtate, iar profesorii care le vor urma exemplul vor fi sancționați de Inspectoratele Școlare.

Gabriela Firea nu a fost de acord însă cu închiderea școlilor! Social-democrata spunea atunci că închiderea școlilor produce daune atât economice, cât și în ce privește procesul de educație și chiar solicita redeschiderea instituțiilor de învățământ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...