De ce nu e bine să pui coșul de gunoi sub chiuvetă. Greșeala care îți distruge casa

Badea Violeta 08.06.2023, 08:35
De ce nu e bine să pui coșul de gunoi sub chiuvetă. Greșeala care îți distruge casa

Lipsa de spațiu înseamnă că, în multe cazuri, dulapul de sub chiuvetă se transformă într-un sertar în care sunt depozitate și îngrămădite o infinitate de obiecte și articole pe care nu știi unde să le pui. Pe lângă haos, dezordine și murdărie, trebuie să știi că există unele lucruri care nu ar trebui să fie puse niciodată acolo. Spre exemplu, coșul de gunoi. Vezi de ce nu este bine să-l ții acolo!

Motivul pentru care nu e bine să pui coșul de gunoi sub chiuvetă

Numeroase persoane obțișnuiesc să pună coșul de gunoi sub chiuvetă, mai exact în masca acesteia. Însă, specialiștii în sănătate au atras atenția acestui lucru. Iată de ce nu e recomandat să așezi coșul de gunoi sub chiuvetă. Mulți români fac această greșeală, fără să știe că se pot îmbolnăvi.

Potrivit experților, coșul de gunoi adună foarte mulți microbi, mizerie și, în plus, ajunge să provoace mucegai. Pentru unele persoane sănătoase, acesta nu provoacă niciun simptom. În schimb, cei care suferă de astm sau chiar de alergii la mucegai ar trebui să fie atenți. Reacția pe care aceștia o pot avea în contact cu aceste organisme microscopice poate fi îngrijorătoare.

De regulă, mucegaiul poate declanșa atacuri de astm, mâncărimi în gât, ochi și nas și, de asemenea, poate provoca accese de strănut și tuse. În plus, pot apărea reacții severe, care duc la febră și dificultăți de respirație.

Citește și Ce trebuie să faci pentru ca pâinea să nu mucegăiască. Va fi proaspătă mai multe zile!

De ce nu este indicat sa pui cosul de gunoi sub chiuveta
De ce nu este indicat sa pui cosul de gunoi sub chiuveta

Alte obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie

În afară de coșul de gunoi, mai există și alte obiecte pe care ar trebui să nu le depozitezi niciodată sub chiuveta din bucătărie. De exemplu, tabletele pentru mașina de spălat vase sau detergenții. Motivul?

Ei bine, atunci când intră în contact cu umiditatea și căldura acestui mediu, aceste articole se pot deteriora. Prin urmare, este mai bine să pui ambele articole în alte dulapuri sau pe rafturi mai potrivite, într-un mediu mai uscat.

De asemenea, tot ferite de umiditate ar trebui să fie și recipientele din plastic. În interorul acestora se pot acumula rapid picături de apă, de exemplu, care în timp dau naștere unui miros extrem de neplăcut.

Citește și Cum scapi rapid de mucegaiul din dulap. Trucul rapid, pe baza unui produs din bucătărie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...