De ce nu e bine să îți speli părul duminica. Riști să ai probleme serioase dacă nu respecți tradiția străveche

Andrei Simion 02.10.2022, 17:42
De ce nu e bine să îți speli părul duminica. Riști să ai probleme serioase dacă nu respecți tradiția străveche

Aproape că nu există român căruia să nu i se fi spus la un moment dat că nu este bine să îți speli părul duminica. Însă, puține persoane au aflat și motivul din spatele acestei recomandări. Se pare că dacă nu respecți această tradiție străveche, riști să ai probleme serioase.

Motivul pentru care nu este bine să își speli părul duminica

Motivul pentru care nu este bine să îți speli părul duminica ține de Sfânta Scriptură. Deși nu specifică în ce zile sunt permise sau interzise această activitate, aceasta menționează:

„Şase zile să lucraţi, iar ziua a şaptea este ziua odihnei, adunare sfântă a Domnului: nici o muncă să nu faceţi; aceasta este odihna Domnului în toate locuinţele voastre.” (Levitic 23, 3)

Conform credințelor din bătrâni, dacă nu respecți tradiția referitoare la interdicția spălării pe cap în zilele de duminică, te poți alege cu probleme de sănătate, dureri de cap și tot felul de afecțiuni ale scalpului.

De ce nu e bine sa iti speli parul duminica
Motivul pentru care nu e bine sa iti speli parul duminica. Foto: pexels.com

În ce zile este recomandat să îți speli părul

Tot conform credințelor populare, ar fi bine să îți speli părul doar în două zile ale săptămânii și nici atunci la orice oră, ci doar dimineața. Mai exact, această activitate este interzisă în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, și este permisă doar sâmbăta și joia, înainte de a răsări soarele.

Altfel, se spune că îți atragi ghinionul atât pentru tine, cât și pentru persoanele dragi ție. Respectând această tradiție referitoare la spălatul părului, te-ai putea feri de boli și alte probleme și ai putea atrage norocul de partea ta.

Mai mult, se spune că fetele nemăritate care se conformează acestei reguli din bătrâni vor avea noroc in dragoste și își vor găsi într-un timp scurt persoana iubită.

Totuși, conform specialiștilor, unele persoane ar trebui să-și spele părul în fiecare zi – sportivii și alte persoane care transpiră abundent, care trăiesc în zone foarte umede sau care au un păr gras. Acestora le sunt recomandate șampoanele mai blânde, ce nu usucă în mod excesiv scalpul și părul.

În general, potrivit specialiștilor, cu cât părul este mai gros și are mai puțin sebum, cu atât este nevoie să fie spălat mai rar. Persoanele cu părul uscat, lung și creț îl pot spăla o dată pe săptămână sau chiar până la o dată la două săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe