De ce nu e bine să dormi cu pisica în pat. Sunt mai multe motive

Stan Filon 01.09.2022, 15:08
De ce nu e bine să dormi cu pisica în pat. Sunt mai multe motive

Acum s-a aflat de ce nu este bine să dormi cu pisica în pat! Foarte mulți posesori de animale de companie au făcut un obicei din a dormi alături de patrupedul lor sau de pisicuță. Au început să doarmă alături de pisicuțe de când erau mici, iar animalele așa s-au obișnuit și nu mai pot adormi fără căldura stăpânului lor. Ei bine, specialiștii în medicină ne sfătuiesc acum să renunțăm la acest obicei, deoarece se poate dovedi a fi unul foarte păgubos.

De ce nu e bine să dormi cu pisica în pat

Un animal de companie este o adevărată bucurie, mai ales pentru copii. Specialiștii spun însă că nu este indicat să dormim în pat cu pisica noastră, indiferent de cât de curată, parfumată sau flocoasă este. Acest obicei ne poate afecta grav sănătatea! Studii recente au arătat că pisicile rămân purtătoare de paraziți, la fel ca şi omul și oricare alt animal.

Toxoplasmoza, de exemplu, afectează atât omul, cât și pisicile. Paraziții intestinali şi acarienii, la fel. Pentru a minimiza riscul de a contracta infecții bacteriene sau paraziți, nu lăsa pisica să stea pe patul unde dormi tu. Iar dacă deja nu mai este  posibil, atunci trebuie să ai grijă ca la două zile, cel mult, să schimbi lenjeria sau măcar să o scuturi şi o aeriseşti.

De ce nu e bine sa dormi cu pisica in pat
De ce nu e bine sa dormi cu pisica in pat

Somnul doar pare a fi lin și liniștitor

Proprietarii de pisici spun că somnul alături de felina lor este unul foarte liniștitor. Ei bine, specialiștii vin din nou să contrazică această afirmație. Un studiu realizat de Mayo Clinic Sleep Disorders a arătat că oamenii care dorm cu pisica suferă mai des de tulburări de somn. Dar de unde starea de bine? Cercetătorii spun că este doar rezultatul propriilor convingeri.

Așternuturile noastre, pline de urme de pisică

Dormitul cu pisica nu este o idee bună nici din punct de vedere igienic. Fără să vrea, pisica mai aduce cu ea fire de nisip din litieră, praf, fire de blană, salivă și alte fluide biologice nu tocmai plăcute, nici pentru cei mai mari iubitori de animale. Acestea ne pot afecta destul de grav starea de sănătate, cât și calitatea somnului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...