De ce nu e bine să combini bicarbonat de sodiu cu oţet. Greşeala pe care toate gospodinele o fac fără să ştie

Nicu Stan 19.06.2021, 12:49
De ce nu e bine să combini bicarbonat de sodiu cu oţet. Greşeala pe care toate gospodinele o fac fără să ştie

De ce nu e bine să combini bicarbonat de sodiu cu oţet. Greşeala pe care toate gospodinele o fac fără să ştie. Cum să evitați asta, vedeți în rândurile de mai jos.

De ce să nu amesteci niciodată soluțiile de curățat. Unele combinații sunt adevărate bombe. Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat și oțet

S-a aflat de ce nu e bine să combini bicarbonat de sodiu cu oţet. Greşeala pe care toate gospodinele o fac fără să ştie și apoi nu mai știu cum dreagă ce au făcut.

Bicarbonat + oțet: Folosite separat, bicarbonatul de sodiu și oțetul au proprietăți de curățare utile, dar această combinație este mai potrivită pentru proiecte științifice despre vulcani. În combinație, acestea își atenuează reciproc puterea și practic vă fac să utilizați apă.

Produsele de curatat nu se combina niciodata
Produsele de curatat nu se combina niciodata

Combinarea produselor de curățenie, strict interzisă

Așa cum nu se înțelege lemnul și apa, tot așa trebuie evitate mai multe combinații de agenți de curățare menajeri.

Toți proprietarii își doresc ca încăperile lor să fie curate și sănătoase. Un spațiu fără murdărie oferă liniște oricui, mai ales acum, când cu toții suntem speriați de noul virus din China.

Combinațiile periculoase cu înălbitor

Se știe și este dovedit că înălbitorul este un dezinfectant foarte bun și are multe aplicații pozitive în curățenie. Acesta, însă, trebuie utilizat ca atare, singur, pentru că poate crea reacții chimice toxice în combinații cu alte soluții de curățare.

Înălbitor+amoniac

Această combinație creează cloramină gazoasă care poate cauza dificultăți de respirație, dureri în piept, senzație de arsură și iritații.

Înălbitor+spirt

Această combinație creează cloroform, care poate produce amețeli, vomă și afecțiuni ale ochilor, pielii, sistemului respirator și sistemului nervos

Combinația de înălbitor + oțet (înălbitor + acid)

Combinația este una periculoasă întrucât creează clor gazos, care poate produce dureri de arsură și iritații

Deși poate fi dificil să vă amintiți care produse de curățenie au în compoziție acizi sau baze sau altceva ce poate intra într-o reacție negativă cu înălbitorul, aveți mai jos o listă rapidă de lucruri pe care va trebui să evitați să le amestecați cu înălbitorul.

Înălbitor + substanțe de curățat cuptorul
Înălbitor + detergent de vase
Înălbitor + suc de lămâie
Înălbitor + soluție pentru geamuri
Înălbitor + substanțe de desfundat țevi
Înălbitor + substanțe de îndepărtat mucegaiul
Înălbitor + detartrant de toaletă
Înălbitor + dezinfectante în atomizor

Alte combinații de soluții care trebuie evitate

Perhidrol+oțet

Această combinație creează acid peracetic, o substanță toxică ce poate cauza iritarea pielii, ochilor, nasului și plămânilor

Substanțe de desfundat țevi

Agenții de desfundat canalizarea utilizează formule chimice puternice, care pot genera reacții toxice sau chiar explozive.

Diferite mărci de soluții de curățare

Fiecare producător folosește formule speciale proprii, care pot avea rezultate periculoase dacă sunt amestecate cu ale altuia.

Urmăriți Impact.ro și pe