De ce nu ar mai fi vrut, de fapt, Darren Cahill să o antreneze pe Simona Halep. Totul are logică acum

Andrei Cezar 24.09.2021, 13:49
De ce nu ar mai fi vrut, de fapt, Darren Cahill să o antreneze pe Simona Halep. Totul are logică acum

Zilele trecute, Simona Halep anunța despărțirea de antrenorul ei, Darren Cahill, printr-un mesaj pe rețelele de socializare. Vestea a luat prin surprindere pe toată lumea, cu atât mai mult cu cât, alături de Cahill sportiva a obținut unele dintre cele mai importante performanțe din carieră: a devenit lider al calsamentului ATP și a cucerit primul să turneu de Grand Slam, Roland Garros, în 2019.

Care sunt adevăratele motive ale despărțirii Simonei Halep de Darren Cahill

După șase ani de colaborare, Simona Halep și Darren Cahill au rupt relația profesională. Cei doi au mai trecut printr-un episod asemănător în 2018, atunci antrenorul australian a dori să ia un an de pauză pentru a fi aproape de familia sa.

De această dată, însă, despărțirea celor doi pare să fie definitvă. În urmă cu două zile, Simona Halep a transmis lumii întregi, prin intermediul rețelelor de socializare, că pune capăt relației profesionale cu antrenorul australian, mulțumindu-i totodată acestuia pentru colaborarea pe care au avut-o.

După 6 ani minunați în care am lucrat împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că este momentul să punem capăt relației noastre profesionale. Mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut să fiu o jucătoare de tenis mai bună, dar și o persoană mai bună.”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Darren Cahill i-a răspuns Simonei la postare printr-un mesaj emoționant în care a adus aminte de momentul câștigării trofeului de la Roland Garros.

Nu, eu îți mulțumesc Simo, pentru că mi-ai permis să fiu alături de tine în această călătorie incredibilă. Îmi amintesc poza asta (n.r. la Roland Garros) de parcă ar fi fost ieri.

Este doar una dintre multele amintiri grozave. Ești o jucătoare extraordinară, dar mai ales o persoană minunată și un prieten adevărat. Toate cele bune, Simo!”, a scris Cahill.

De ce nu ar mai fi vrut, de fapt, Darren Cahill să o antreneze pe Simona Halep

Potrivit Eurosport, ar exista mai multe motive care ar fi dus la această ruptură. În primul rând, se pare că australianul ar fi fost nemulțumit de restricțiile de călătorie de care se lovea la tot pasul pentru a fi alătuiri de sportiva noastră la turnee.

În al doilea rând, la fel ca în 2018, Darren Cahill ar fi vrut să petreacă mai mult timp cu familia sa în Australia, iar acest aspect nu ar fi fost în avantajul Simonei. În plus, Cahill ar avea mai multe proiecte în derulare împreună cu postul TV de sport ESPN. Pe lângă rolul de comentaor sportiv, australianul ar urma să îl îndeplinească și pe cel de analist.

Darren Cahill era plătit de Simona Halep cu un milion de dolari pe an.

De ce nu ar mai fi vrut, de fapt, Darren Cahill sa o antreneze pe Simona Halep. Totul are logica acum
De ce nu ar mai fi vrut, de fapt, Darren Cahill sa o antreneze pe Simona Halep. Totul are logica acum

Variante de antrenori pentru Simona Halep, după despărțirea de Darren Cahill

Sportiva română trebuie să se orienteze acum la un înlocuitor pentru Darren Cahill. Deja, pe lista Simonei s-ar afla mai multe nume, printre care se numără și cel mai în vogă antrenor din circuitul WTA. Este vorba de Sascha Bajin, cel alături de care Naomi Osaka a câștigat turneele de Grand Slam de la US Open 2018 și Australian Open 2019.

În prezent Bajin o antrenează o altă rivală a Simonei Halep, pe Karolina Pliskova. Alături de Bajin, cehoaica a ajuns în finala de la Wimbledon 2021, pierdută în fața australiencei Ashleigh Barty cu scorul de 6-3, 6-7(4), 6-3.

Un alt antrenor de pe lista Simonei este Andrei Marcu, cel cu care sportiva a mai colaborat în urmă cu 8 ani. Varianta a fost vehiculată și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe