De ce nu a vrut, de fapt, Gigi Becali ca FCSB să joace în Cupa României. Latifundiarul, dat de gol

Nicu Stan 27.10.2021, 16:39
De ce nu a vrut, de fapt, Gigi Becali ca FCSB să joace în Cupa României. Latifundiarul, dat de gol

S-a aflat de ce nu a vrut, de fapt, Gigi Becali ca echipa lui, FCSB, să joace în Cupa României. În doar patru zile, FCSB a ”reuşit“ o performanţă rar întâlnită: refuzul de a evolua în două partide în două competiţii oficiale. De cine a fost latifundiarul din Pipera  dat de gol.

De ce nu a vrut Gigi Becali ca FCSB să joace în Cupa României. Ce se întâmplă cu meciul amânat al FCSB cu Farul Constanța

Prima a picat confruntarea lui FCSB cu Farul din Liga I, iar acum cea cu Voluntari de astăzi, în optimile Cupei României. De fiecare dată, oficialii FCSB au susţinut că din cauza focarului de coronavirus, plus numeroasele accidentări din lot, nu au putut încopi 13 jucători pe foaia de meci, aşa cum cere regulamentul.

Dacă Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a reprogramat deja meciul Farul – FCSB pentru data de 4 noiembrie, ora 17.30, în schimb, Federaţia Română de Fotbal (FRF), care organizează cupa, va fi nevoită să ia o decizie drastică.

Mitica Dragomir a dezvaluit din planurile lui Gigi Becali
Mitica Dragomir a dezvaluit din planurile lui Gigi Becali

FCSB, eliminată din Cupa României

Mai exact, cum în competiţia KO, regulamentul nu oferă posibilitatea reprogramării unui meci, federaţia va acorda victoria celor de la Voluntari la ”masa verde“, scor 3-0.

În plus, printr-un comunicat oficial, federaţia a anunţat că acest caz a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină. Este vorba însă despre o formalitate procedurală. În mod evident, FCSB-ul lui Gigi Becali este deja eliminată din cupă.

Gigi Becali nu ar mai fi vrut în Cupa României

Comentând această situaţie la Pro X, Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, Gigi Becali n-a vrut ca FCSB să mai joace în Cupa României.

Gigi Becali se află în relaţii reci cu conducerea de la ”Casa Fotbalului“ și , în plus, în plus, acesta mereu a desconsiderat cupa României, spunând că e dezinteresat de această competiţie care nu prezintă vreo miză din punct de vedere financiar.

Gigi Becali nu a pierdut nimic

”Părerea mea e că Gigi Becali i-a plesnit pe cei de la federaţie cu treaba asta (n.r. – refuzul de a juca cu Voluntari), cupa e a federaţiei. Voi nu înţelegeţi, nu vreau să dezvolt. Aici n-a pierdut Gigi Becali, părerea mea e că a pierdut federaţia. E competiţia lor şi Gigi a dat-o peste cap“, a explicat Dumitru Dragomir.

FCSB-Farul Constanța, o miză importantă pentru roș-albaștrii

Dacă povestea neparticipării FCSB în cupă este ca şi încheiată pentru acest sezon, în schimb, meciul reprogramat cu Farul reprezintă o miză importantă.

Doar că aici, după amânare, a apărut o situaţie delicată. În cazul în care Farul – FCSB nu se va juca la data de 4 noiembrie, din orice motiv, inclusiv din vina Farului, punctele le vor reveni constănţenilor. Pentru că, conform regulamentului, reprogramarea întâlnirii a fost decisă după solicitarea FCSB-ului.

Urmăriți Impact.ro și pe