De ce Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Este cel mai mare regret al președintelui

Redacția IMPACT 01.06.2020, 19:21

S-au văzut, s-au plăcut și după ce au fost prieteni o perioadă îndelungată de timp, au decis apoi că sentimentele lor sunt mai puternice. Prin urmare, au hotărât să-și lege destinele pentru totdeauna. Așa arată povestea de dragoste dintre Klaus și Carmen Iohannis.

Cum s-au cunoscut Klaus și Carmen Iohannis. De ce nu au copii

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis sunt căsătoriți de peste 30 de ani, iar înainte de acest pas important din viața lor, cei doi au fost, înainte de toate, prieteni. La 22 de ani, Carmen Iohannis avea să îl cunoască pe cel care acum îi este soț. Înainte să devină prima doamnă a României, Carmen a lucrat ca profesoară la Agnita și Sibiu, alături de soțul ei. Înainte de a deveni președintele României, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar.

Ulterior, în anul 2000 a devenit primarul Sibiului, funcție pe care a avut-o vreme de 3 mandate, în total, până în anul 2012. De fiecare dată, a candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Dar cu toate aceste activități intense care le ocupau deja tot timpul, nu le-a fost dat să aibă copii, o opțiune care a fost poate, contestată în spațiul public, însă fără a avea un temei solid.

Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, a spune în trecut Klaus Iohannis, pe vreme când acesta era primar al orașului Sibiu.

Șeful statului ține, însă mult la copii, iar cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, a transmis un mesaj special pentru aceștia.

Discursul Președintelui, de Ziua Internațională a Copilului

„Anul acesta sărbătorim 1 Iunie în condiții neobișnuite, întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol. Știu cât de greu v-a fost în aceste luni, departe de colegi, de prieteni, de activitățile pe care le făceați zilnic cu plăcere.

Ați făcut eforturi extraordinare și v-ați adaptat școlii online, înțelegând astfel că educația rămâne la fel de importantă în tot acest timp.

Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii.

Celor care veți susține în curând examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, vă doresc mult succes! Anul acesta, condițiile în care se vor desfășura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veți descurca foarte bine! (…)
Prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă! La mulți ani cu multe bucurii!”, a transmis azi, Klaus Iohannis, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe