De ce îți iau ospatarii meniul de pe masă după ce comanzi. Secretul de restaurant pe care puțini îl știu

Dumitrică Roxana 11.08.2022, 18:31
De ce îți iau ospatarii meniul de pe masă după ce comanzi. Secretul de restaurant pe care puțini îl știu

Atunci când mergi să iei masa în oraș, obsevi un anumit comportament la ospătarii care vin și iau meniul de pe masă. Acest mic detaliu are o mare însemnătate, pe care nu mulți o cunosc cu adevărat.

Motivul pentru care ospătarul nu lasă meniul pe masă

Te-ai întrebat vreodată de ce chelnerii iau meniul de pe masă, de îndată ce au terminat să-ți noteze comanda în carnețel?

Ei bine, pe lângă faptul că acest lucru este necesar pentru a elibera spațiul unde urmează să te bucuri de preparatele pe care le vei savura, pe lângă pahare, tacâmuri, șervețele și olivieră, iată că există și o altă explicație pentru acest gest.

Este adevărat și faptul că ospătarii iau meniul de pe masa unui client pentru a-l prezenta altor invitați ai localului, dar mai există un motiv anume pentru care chelnerii eliberează mesele de meniuri.

Clienții nu vor ști prețurile exacte ale preparatelor pe care le comandă, dacă nu au, în permanență, meniul pe masă, pentru a răsfoi paginile cu atenție. Această metodă s-ar practica, mai cu seamă, în localurile de lux, fiind o dorință a proprietarilor de restaurante pentru a primi comenzi mai valoroase.

Masa rămâne liberă

Poșeta, cheile și telefonul mobil sunt principalele obiecte care nu ar trebui să stea pe masa restaurantului. Motivul este simplu – zgomotul acestora te va distrage și îi va deranja pe cei din jur. În plus, acel spațiu este mai util dacă rămâne liber, mai ales când vor veni preparatele.

Poșeta poate fi pusă pe scaunul în plus, în cazul în care acesta rămâne neocupat. Nu trebuie să o atârni de scaun deoarece este expusă și incomodă pentru cei care stau la mesele din apropiere și se deplasează.

Scaunul trebuie să fie suficient de aproape încât să îți permită să apleci puțin capul deasupra marginii mesei. Coatele stau pe lângă corp, iar capul este singurul care se apleacă atunci când duci ceva la gură.

Șervetul nu trebuie pus în poală, ci folosit pe parcursul mesei. Vei arăta faptul că l-ai utilizat pentru că nu îl vei împături la final.

Urmăriți Impact.ro și pe