De ce Irina Loghin şi Sofia Vicoveanca nu au participat la înmormântarea lui Benone Sinulescu. Au spus-o chiar ele, e tare păcat!

Badea Violeta 22.11.2021, 07:40

Duminică, 21 noiembrie, Benone Sinulescu a fost condus pe ultimul drum. Moartea artistului a lăsat o durere imensă în sufletul familiei, colegilor de breaslă, prietenilor şi tuturor celor care l-au îndrăgit. Regretatul cântăreț de muzică populară a fost înmormântat la cimitirul „Eternitatea” din Arad și zeci de persoane au venit să-și ia rămas-bun de la el. Însă, Irina Loghin şi Sofia Vicoveanca au lipsit de la funeralii. Iată cum și-au motivat cele două artiste absența de la tristul eveniment.

Motivul pentru care Irina Loghin şi Sofia Vicoveanca au lipsit de la înmormântarea lui Benone Sinulescu

Joi, 18 noiembrie, Benone Sinulescu s-a stins din viață din cauza unei pneumonii. Artistul avea vârsta de 84 de ani. Vestea cumplită a morții acestuia a fost primită cu tristețe de colegii săi de breaslă și mulți i-au fost alături în ziua înmormântării.

Din nefericire, Sofia Vicoveanca nu a putut ajunge să îl conducă pe ultimul drum. Cântăreața de muzică populară și-a motivat absența argumentând cu faptul că se află la Suceava.

„Este o zi foarte tristă. Trăim vremuri grele! Daţi-mi voie să vorbesc puţin cu Benone. Benone, prin plecarea ta, ai adâncit amarul pe care-l trăim. Aveam nevoie de îndemnul, de lumina, de vorbele înţelepte, de îndemn înspre mai bine şi înspre frumos. Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul şi să-ţi ierte păcatele. Somn lin şi, cine ştie, Benone?

Poate că într-o zi ne vom regăsi într-o lume neştiută. Veşnică pomenire şi sincere condoleanţe familiei şi nouă tuturor. Dumnezeu să-l odihnească. Nu am cuvinte să exprim ceea ce se întâmplă! Sunt departe, la Suceava, la Vicov. Fiecare are o amintire frumoasă şi el aşa va rămâne Benone în sufletul meu, aşa cum l-am cunoscut plin de voie bună şi cu îndemn.

Nu l-am văzut vorbind de rău pe nimeni. E mare lucru în această lume. Avem nevoie de iertare, de blândeţe, de iubire, pentru că altfel nu reuşim să ieşim la liman. Benone, te rog să mă ierţi! Dumnezeu să-ţi dea un somn lin, aşa cum meriţi!”, a declarat artista la Acces Direct.

Benone Sinulescu a fost inmormantat duminică, 21 noiembrie
Benone Sinulescu a fost inmormantat duminică, 21 noiembrie

„Regret că nu am putut să ajung”

De asemenea, Irina Loghin și-a arătat compasiunea față de familie și și-a exprimat regretul că nu a putut ajunge fizic la înmormântare. Artistei nu-i vine să creadă că Benone Sinulescu a părăsit scena muzicală petru totdeauna.

„E o mare tristețe. Regret că nu am putut să ajung până la Arad. Îl știu acolo, refuz să cred că ne părăsește. Îl cunosc pe Benone din ’62, de la Ansamblul Ciocârlia, unde am avut foarte multe de învățat de la el. Făceam vocalize cu el.

Avea un suflet extraordinar, pe toată lumea ajuta… Benone așa a fost! Căuta să ajute, mai ales pe cei tineri… E o mare pierdere, lasă moștenire un repertoriu imens. Cred că nu a existat un interpret de muzică populară să lase atâtea cântece moștenire. Tristețea e grea, despărțirea e foarte grea. Ne-a lăsat un gol în suflet, o mare tristețe.

Condoleanțe soției, care a fost foarte aproape de el. Mereu spunea . O știu și eu gospodină. L-a iubit mult, avea o căsnicie frumoasă. Ne-am născut cu o viață fiecare… La revedere Benone, am senzația că ești încă acolo, acasă. Dumnezeu să te odihnească!”, a declarat Irina Loghin, la România TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...