De ce fură hoţii de maşini autoturisme vechi, de fapt? Ai crede că nu au valoare, dar adevărul e cu totul altul

De ce fură hoţii de maşini autoturisme vechi, de fapt? Ai crede că nu au valoare, dar adevărul e cu totul altul

Surpriză uriașă. Ai crede că nu au valoare, dar adevărul e cu totul altul. Care este motivul pentru care hoții de autoturisme aleg modele mai vechi atunci când încearcă să le fure. Explicația este cât se poate de simplă și vine de la specialiști. Ce spun autoritățile despre acest lucru.

De ce fură hoţii de maşini autoturisme vechi, de fapt

Dacă nu știai acest lucru până acum, ei bine, iată că este adevărat. Hoții de mașini preferă să fure autovehicule mai vechi, care par să nu valoreze mare lucru. Nu cu mult timp în urmă, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni , din județul Iași, au avut parte de o mare surpriză.

În timpul controlului, aceștia au descoperit și reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes Benz. Mașina în cauză figura ca fiind bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de către oficialii din Germania. La prima vedere, autoritățile române au fost puși pe gânduri, fiind vorba despre un model vechi din generația W210, fabricat între anii 1995 și 2003.

„În data de 13 iunie a.c., în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean ieşean, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz E320, cu numere de înmatriculare specifice Germaniei, an de fabricaţie 2000.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta figurează ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Germania”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră, conform celor de la Promotor.

Femeie din Buzau, gasita moarta in propria masina

Motivul real pentru care hoții aleg să fure mașini vechi

Valoarea automobilului furat a fost estimată la 10.000 de lei, aproximativ 2.000 de euro. Cu toate acestea, autoritățile sunt de părere că această sumă nu ar trebui să justifice efortul hoților de a fura o astfel de mașină. Cu toate acestea, acest Mercedes nu este singura mașină veche furată de hoții de mașini. Anul trecut, polițiștii de frontieră au remarcat o scădere a valorii mașinilor furate pe care hoții de mașini încearcă să le aducă în țară. Totuși, de ce au ajuns hoții atât de jos?

De cele mai multe ori, autovehiculele valorează mult mai mult decât ce lasă la vedere. Pe lângă faptul că mașinile mai vechi sunt, de regulă, mult mai ușor de furat, acestea pot fi folosite pentru comiterea de infracțiuni. Statisticile arată că multe dintre mașinile vechi, aflate într-o stare bună de funcționare, sunt folosite de traficanții de frontieră pentru diverse activități de contrabandă. Desigur, automobilele sunt abandonate, de obicei, și lăsate în paragină dacă poliția le ia urma.

Urmăriți Impact.ro și pe