De ce Florin Cîțu nu a mers în Ucraina alături de Ciolacu și Ciucă. Premierul a dezvăluit motivul absenței

Stan Filon 27.04.2022, 15:21
De ce Florin Cîțu nu a mers în Ucraina alături de Ciolacu și Ciucă. Premierul a dezvăluit motivul absenței

Acum s-a aflat de ce nu a mers și Florin Cîțu, președintele Senatului, în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Premierul și președintele Camerei Deputaților au efectuat o vizită la Kiev, la invitația premierului ucrainean. Despre absența lui Florin Cîțu a fost nevoit să vină cu explicații în fața presei chiar premierul Nicolae Ciucă.

Iată de ce Florin Cîțu nu a mers în Ucraina alături de Ciolacu și Ciucă

Din cele spuse de premierul Nicolae Ciucă, se pare că vorbim despre două vizite separate, și, oricum, nu ar mai fi fost loc în delegație pentru președintele Senatului, Florin Cîțu, după cum a lăsat să se înțeleagă premirul Nicolae Ciucă la ultima conferință de presă.

„Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegație, sigur, condiționați fiind de măsurile de protecție și securitate din Kiev și din localitățile unde am fost. Vizita a fost stabilită pe canale diplomatice, prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproximativ două săptămâni”, a mai spus Ciucă.

Iata se ce Florin Citu nu a mers in Ucraina alaturi de Ciolacu si Ciuca
Iata se ce Florin Citu nu a mers in Ucraina alaturi de Ciolacu si Ciuca

Florin Cîțu nu a mai avut loc în delegația oficială

Nicolae Ciucă a vizitat Ucraina împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Cei trei au avut o întâlnire cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. În urmă cu câteva săptămâni, Marcel Ciolacu spunea că va vizita Ucraina împreună cu președintele Senatului, Florin Cîțu.

„Este stabilit în acest moment și traseul și mare parte dintre întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât și președintele Senatului. Cel puțin diplomatic, este corect să ai o abordare comună și o să mergem împreună”, spunea Ciolacu atunci când a fost anunțată vizita.

Ei bine, planurile s-au schimbat între timp și Florin Cîțu nu a mai mers în Ucraina, ci au plecat doar Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Bogdan Aurescu, lăsându-l pe președintele Senatului în țară.

În urmă cu două săptămâni, pe 13 aprilie, Senatul a anunțat că Florin Cîţu a fost invitat să efectueze o vizită oficială în Kiev, Ucraina, de către preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. La nicio oră distanță față de anunțul Senatului, conducerea Camerei Deputaților a trimis o informare conform căreia, Marcel Ciolacu va merge la Kiev pe data de 27 aprilie

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...