De ce este, de fapt, greșit să depozitezi ouăle în frigider. Explicațiile unui bucătar celebru

Badea Violeta 23.01.2023, 17:03
De ce este, de fapt, greșit să depozitezi ouăle în frigider. Explicațiile unui bucătar celebru

Te duci la supermarket și constați că ouăle nu sunt refrigerate, dar ajungi automat acasă și ai obiceiul de a le băga rapid în frigider pentru a le conserva. Dar te-ai gândit vreodată dacă este corect să faci acest lucru? Ei bine, vei fi surprins să afli răspunsul unui bucătar celebrul. Iată ce spune specialistul!

De ce nu este bine să ții ouăle în frigider? Un bucătar celebru a oferit răspunsul

De cele mai multe ori, ouăle sunt păstrate în frigider. La urma urmei, în ușa acestuia există și un suport special pentru aceste produse. Cu toate acestea, un bucătar celebru spune că este greșit să depozitezi ouăle în frigider.

James Martin a spus și motivul, în timpul unui episod de gătit în cadrul emisiunii „This Morning” de la ITV cu Holly Willoughly și Phillip Schofield.

Surprinzător sau nu, totul are legătură cu cojile ouălor. În cadrul show-ului respectiv, cunoscutul bucătar a explicat faptul că „toate ouăle sunt poroase” și că „nu trebuie păstrate niciodată în frigider”, deoarece vor sfârși prin a „absorbi toate aromele din frigider” prin coaja lor.

De asemenea, specialistul a precizat faptul că ouăle reci nu sunt deloc bune pentru gătit. Acesta a spus că ele trebuie folosite la temperatura camerei.

Citește și Motivul pentru care nu ar trebui să pui niciodată ouăle lângă lămâi în frigider. Greșeala te poate costa scump!

Motivul pentru care nu este bine sa tii ouale in frigider
Motivul pentru care nu este bine sa tii ouale in frigider

Cât timp poți păstra ouăle

Ouăle oferă nenumărate proteine și vitamine. Sunt, de asemenea, niște alimente extrem de fragile și delicate. Partea mai puțin plăcută este aceea că ouăle pot provoca boli grave dacă sunt consumate într-o stare proastă.

Așa cum a spus și James Martin, aceste alimente gustoase se păstrează la temperatura camerei. Cu toate acestea, este important să știm că ouăle vor rezista doar o perioadă scurtă de timp, aproximativ 7-10 zile. Prin urmare, este recomandat să le consumăm cât mai repede după ce le-am cumpărat.

Citește și Cât timp se fierb ouăle de prepeliță pentru a ieși gustoase. Secrete pe care puține gospodine le știu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...