De ce este campania de vaccinare din România unică în Europa în acest moment. Florin Cîțu s-a și mândrit cu asta

Ana Ionescu 11.05.2021, 08:09
De ce este campania de vaccinare din România unică în Europa în acest moment. Florin Cîțu s-a și mândrit cu asta

Campania de vaccinare din România este unică în Europa în acest moment. Aceasta este declaraţia făcută de premierul Florin Cîţu, care a ţinut să se mândrească public cu succesul pe care l-au avut maratoanele de vaccinare organizate în ultimele zile în ţară.

De ce spune Florin Cîțu că România are o campanie de vaccinare unică în Europa

Se pare că România este singura ţară din Europa în care orice persoană care doreşte să se imunizeze împotriva covid o poate face fără programare, doar cu buletinul.

”Suntem singura țară din UE unde oamenii se pot vaccina fără programare. Eu zic că se poate și trebuie să ne implicăm cu toții, fiecare membru al acestui guvern, pentru că această campanie de vaccinare este campania noastră, a tuturor, nu este doar campania mea și a președintelui României”, a declarat premierul României.

Maratoanele de vaccinare organizate zilele trecute de autorităţi au fost un real succes şi au demonstrat că românii îşi doresc să revină cât mai repede la normalitate. În Bucureşti, la maratonul de vaccinare fără programare, desfăşurat în două locaţii, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, au fost imunizate peste 20.000 de persoane, cu 10.000 mai mult decât se aşteptau autorităţile.

A fost una dintre cele mai ample campanii de vaccinare anti-covid din România, desfăşurată pe o perioadă de 64 de ore. Medicii şi voluntarii care au participat la campanie au declarat că acest eveniment a fost unul de succes şi se bucură că, în sfârşit, românii au înţeles cât de importantă este vaccinarea pentru a reveni la normalitate.

”Românii au arătat că ei cred mai degrabă în știință decât în pseudoștiință și că speră să își primească viața înapoi”, a declarat medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de la Sala Polivalentă.

De ce este campania de vaccinare din România unică în Europa în acest moment
De ce este campania de vaccinare din România unică în Europa în acest moment

Un alt maraton de vaccinare la Craiova

Un alt maraton de vaccinare împotriva covid a început la Craiova şi va dura opt zile. Persoanele care vor să se imunizeze sunt aşteptate pe Stadionul Ion Oblemenco. Startul a fost dat de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, va fi organizat un alt maraton de vaccinare şi în Bucureşti pentru rapel, peste trei săptămâni. Rata de vaccinare ridicată va aduce noi relaxări, a declarat premierul Florin Cîţu. Deja efectele imunizării se simt, spune şi medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

”Pe zi ce trecea am avut tot mai multe locuri libere, astfel încât peste jumătate din capacitate este astăzi liberă. Am avut ieri surpriza să constatăm că nu a mai fost nimeni la evaluare, ceea ce înseamnă că acele cifre sunt reale, că pandemia este în scădere, că rata este mică.”, a precizat medicul Musta.

Până acum 3,6 milioane de români au fost vaccinați anti-covid, potrivit ultimelor raportări. Dintre aceştia 2,3 milioane au primit ambele doze.