De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea. Trucul nebănuit al gospodinelor din bucătărie

De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea. Trucul nebănuit al gospodinelor din bucătărie

Putem apela la nenumărate trucuri în bucătărie pentru a găti o mâncare gustoasă. Unul dintre acestea este folosirea bicarbonatului de sodiu în timpul preparării. Spre exemplu, mâncarea de fasole poate căpăta o savoare deosebită dacă adăugăm o liguriță de bicarbonat la fiert.

Bicarbonatul de sodiu folosit la mâncarea de fasole

Mâncarea de fasole este un preparat foarte des întâlnit pe meleagurile noastre. Rețetele sunt diferite de la o zonă la alta a țării, iar ingredientele folosite fac de cele mai multe ori diferența. Însă nu mulți bucătari reușesc să dea o textură perfectă acestui preparat.

Bicarbonatul de sodiu ajută fasolea să fiarbă mult mai bine. Astfel, întâi se fierbe în mod obișnuit fasolea. După câteva clocote, prima apă se aruncă. La al doilea rând de apă, se adaăugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă să clocotească de câteva ori. Ulterior apa se aruncă, iar bobele se clătesc cu apă caldă și sunt numai bune de gătit, fie că vorbim de ciorbă sau mâncare cu sos și carne.

De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea. Trucul nebănuit al gospodinelor din bucătărie

De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea. Trucul nebănuit al gospodinelor din bucătărie

Mazărea se fierbe mai repede cu bicarbonat

O altă legumă care se gătește prin fierbere este mazărea. Potrivit cercetătorilor americani, care au făcut un studiu asupra efectelor folosirii bicarbonatului de sodiu în mâncare, s-a constatat că acesta ajută mazărea să fiarbă de două ori mai repede decât în mod obișnuit.

Au pus la fiert aceeași cantitate de boabe și aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat un praf de bicarbonat. Au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre.

Astfel s-a constat că recipientul în care se găsea bicarbonat a fiert în numai 8 minute, pe când cel fără în 17 minute.

De asemenea, o altă concluzie a studiului a fost că legumele nu își pierd proprietățile în timpul fierberii cu praful de bicarbonat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI