De ce este absolut necesar să pui un cub de gheață pe carne în timpul gătitului. Trucul de care te vei îndrăgosti

Cătălina Burghelea 18.10.2021, 14:19
De ce este absolut necesar să pui un cub de gheață pe carne în timpul gătitului. Trucul de care te vei îndrăgosti

O friptură suculentă este un fel de mâncare delicios și ușor de preparat, cu condiția să cunoști regulile corecte de gătit. Prăjirea cărnii pe grătar îi conferă fripturii un gust special, care nu poate fi reprodus cu ușurință într-o tigaie simplă. Gătitul este, prin urmare, un factor-cheie pentru succesul unei rețete bune. Fiartă prea mult, carnea devine uscată și fără gust. Pe de altă parte, o friptură gătită insuficient va rămâne crudă. Pentru a te ajuta, iată câteva sfaturi care îți vor permite să gătești întotdeauna cu succes carnea, astfel încât să rămână suculentă.

Cel mai tare truc pentru o friptură perfectă

Gătirea unui burger este o operațiune destul de simplă. Totuși, simplitatea acestuia înseamnă că, la cea mai mică greșeală, carnea poate fi prea gătită sau prea puțin gătită. Iată de ce trebuie să pui un cub de gheață pe carne atunci când o gătești.

Acest truc se bazează pe reacțiile Maillard, o serie de reacții chimice care se succed în timpul gătirii alimentelor. Acestea au fost descrise, pentru prima dată, de medicul și biochimistul francez Louis-Camille Maillard, în 1912. Reacțiile produc sute de compuși chimici ce dau aroma și culoarea unor alimente precum friptura. Reacția Maillard este responsabilă pentru rumenirea cărnii pe grătar. Acest lucru funcționează numai atunci când carnea are peste 100 ° C.

Trucul cubului de gheață

Cubul de gheață este un truc care ajută carnea să se păstreze suculentă la interior. Tot ce trebuie să faci este să pregătești câteva cuburi de gheață de diferite dimensiuni, în funcție de mărimea cărnii. Urmează instrucțiunile de mai jos și când pui carnea în tigaie sau pe grătar, creează un orificiu în centrul bucății de carne, apoi introdu cubul de gheață. Continuă să gătești așa cum ai face în mod normal. Cubul de gheață se va topi în interiorul cărnii și o va ajuta să rămână suculentă la interior.

Crocantă la exterior și suculentă la interior

Iată ce mulți ar considera un burger perfect: crocant la exterior și suculent atunci când muști din el. Reacția Maillard ne învață cum să obținem acest rezultat delicios:

  • În primul rând, carnea trebuie să fie uscată la exterior, înainte de a fi gătită. Așadar, nu ezita să pui un prosop de bucătărie peste carne, care să absoarbă umiditatea.
  • Carnea trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a o găti. Scoate-o din frigider cu 10-15 minute înainte pentru a se putea odihni.
  • Evident, dacă vrei un burger de calitate, vei avea nevoie de carne de calitate. Evită carnea congelată și optează pentru carnea cumpărată de la un măcelar.
  • Condimentează-ți carnea pur și simplu. Sarea și piperul sunt suficiente. Scopul aici nu este să copleșești gustul cărnii cu mirodenii, ci mai degrabă să-l scoți în evidență. Condimentează carnea chiar înainte de a o găti, dacă o lași să stea mult timp, sarea va deshidrata interiorul și carnea va deveni uscată.
  • Unge suprafața cărnii cu puțin ulei de măsline, pentru a preveni lipirea de grătar sau tigaie. Gătește după bunul plac și amintește-ți că timpul de gătire va depinde foarte mult de mărimea cărnii de burger.
  • Deci, acestea sunt regulile de urmat pentru a obține un burger suculent și crocant.
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...