De ce e bine să torni sare în toaletă. Instalatorii nu-ți vor recunoaște niciodată 

Ana Anitoiu 28.07.2022, 10:54
De ce e bine să torni sare în toaletă. Instalatorii nu-ți vor recunoaște niciodată 

Cei mai pricepuți oameni la capitolul curățenie știu de ce este bine să torni sare în toaletă. Instalatorii nu-ți vor recunoaște niciodată acest lucru, dar trucul funcționează de minune și te poate ajuta să economisești bani pe care altfel i-ai putea cheltui pe produse de curățenie scumpe.

Motivul pentru care e bine să torni sare în toaletă

Sarea este un inamic pentru petele de calcar și murdăria din toaletă. Clorura de sodiu funcționează ca un dezinfectant, absoarbe grăsimea, elimină umezeala și neutralizează mirosurile neplăcute, astfel că este utilă la curățenia în baie.

Tot ce trebuie să faci este să torni aproximativ 100 de grame de sare grunjoasă în toaletă și să o presari și pe marginile acesteia. Apoi, trebuie să o lași să acționeze timp de aproximativ trei ore, după care poți curăța vasul. Însă, cel mai bine este ca sarea să fie lăsată să acționeze toată noaptea. Astfel, acțiunea de curățare va avea un rezultat mai bun. În loc de sare se poate folosi și bicarbonat de sodiu.

În cazul în care din țevile vasului de toaletă miroase neplăcut, o astfel de curățare ar trebui să fie făcută în fiecare zi, timp de o săptămână. Ulterior, este suficient să fie turnată o linguriță de sare în toaletă, o singură dată pe lună.

De ce e bine sa torni sare in toaleta
Sarea, utila pentru curatarea toaletei. Foto: unsplash.com

Cum mai poate fi folosită sarea în baie

De asemenea, sarea poate fi folosită pentru a desfunda scurgerea de la baie. Metoda este simplă: se pune un pumn de sare într-un vas cu apă clocotită ce se toarnă apoi într-o canalizare.

Însă, atenție! Soluția cu sare și apă clocotită nu poate fi turnată în instalațiile de faianță și porțelan, pentru că astfel de instalații nu tolerează temperaturile ridicate.

Un alt truc mai puțin cunoscut legat de sare este folosirea acestui ingredient în cafea, pentru o aromă mai intensă. În plus, un praf de sare în paharul cu vin va face ca aroma fructelor din care este făcută băutura să se simtă mai puternic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...