De ce e bine să te dai cu ulei de cocos pe păr. Ce beneficii are de fapt

Uleiul de cocos este un ulei vegetal ce se extrage din miezul de nucă de cocos uscat. Acesta poate fi folosit și ca ulei de bucătărie. Este folosit adesea în industria cosmetic, pentru fabricarea unor săpunuri și crème. De asemenea, este  dar și în bucătăria unor țări asiatice.

Uleiul de cocos e bun pentru îngrijirea părului

Uleiul de cocos presat la rece este foarte bogat în substanțe antioxidante și are puternice proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Aplicat pe păr, uleiul de cocos stimulează creșterea acestuia, combate ciupercile fungice prevenind mătreața, conferă volum și strălucire.

În produsele cosmetice din comerț există multe alte ingrediente în afara uleiului de cocos. Este vorba despre conservanți, parfumuri, coloranți, agenți de spumare etc.. Acestea  pot afecta atât părul, cât și scalpul. Aceste chimicale pot fi prea aspre cu firele de păr și pot conduce la uscarea lor, devitalizarea și pierderea în timp a aspectului sănătos.

Uleiul de cocos poate înlocui cu succes balsamul sau masca de păr

Uleiul de cocos poate înlocui cu succes balsamul sau masca de păr

Recomandarea republicabio.ro este să eviți pe cât posibil aceste produse convenționale de îngrijire a părului, chiar dacă sunt de marcă. Este bine să alegi în schimb șampoane, balsamuri și altele asemenea cât mai naturale.

Apelează de asemenea cât mai des la borcanul cu ulei de cocos organic pentru a înlocui multe dintre aceste produse convenționale de îngrijire a părului.

Cum poți folosi uleiul de cocos pentru păr

Tratarea vârfurilor despicate cu ulei de cocos

Uleiul de cocos poate înlocui cu succes balsamul sau masca de păr, indiferent de tipul de păr pe care îl ai: gras, uscat sau normal. Mai ales în cazul în care ai părul gras, nu trebuie să te temi să că-l va îngrășa și mai mult.

Conform studiilor, uleiul de cocos este singurul ulei care reduce pierderea de proteine. Proteinele reprezintă principala bază a firului de păr, „cărămizile” din care este acesta construit. Având capacitatea de a reface structura firului de păr, uleiul de cocos previne despicarea vârfurilor sau ajută la repararea lor.

Uleiul de cocos hidratează părul, îl hrănește și echilibrează pH-ul scalpulului, acesta fiind și motivul pentru care părul tău nu se va îngrășa mai tare.

Acidul lauric este o substanță care se găsește în mod natural în uleiul de cocos în cantități impresionante. Are o masă moleculară scăzută și poate pătrunde astfel în firul de păr. Acesta îl hrănește cu acizi grași benefici, minerale și vitamine necesare pentru sănătatea acestuia. Uleiul de cocos previne ruperea firelor de păr ca urmare a perierii. Redă forța și flexibilitatea de care firul de păr are nevoie pentru a se menține intact.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI