De ce e bine să speli geamurile cu bicarbonat de sodiu. Trebuie să mai adaugi un singur lucru

Diana Radu 14.04.2020, 16:47
De ce e bine să speli geamurile cu bicarbonat de sodiu. Trebuie să mai adaugi un singur lucru

Bicarbonatul de sodiu a căpătat din ce în ce mai multă popularitate ca alternativă a produselor de curățare care conțin chimicale. Acest ingredient natural are capacitatea de a-ți face casa să strălucească de la un cap la celelalt. Cu ajutorul bicarbonatului poți lustrui inclusiv geamurile și oglinzile din casă.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să speli geamurile

În loc să folosești o soluție specială pentru lustruirea ferestrelor poți folosi bicarbonatul de sodiu. În plus, este și o alegere mai ieftină. În acest sens, trebuie doar să adaugi o cană cu apă caldă într-un recipient cu pulverizator, o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de oțet alb.

Înainte de a pulveriza se agită foarte bine flaconul, apoi se aplică pe suprafețele pe care vrei să le cureți și șterge cu o cârpă curată. Astfel, ferestrele tale vor fi din nou imaculate. Poți folosi aceeași soluție și pentru a curăța oglinzile.

bicarbonat de sodiu, curatare geamuri, oglinzi
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să speli geamurile

De asemenea, poți folosi bicarbonatul de sodiu și pentru a curăța suprafețele lucioase din bucătărie, dar și din baie. Tot ce trebuie să faco este să presari bicarbonat pe gresie și pe faianță. Apoi cu ajutorul unui burete abraziv, umed și curat, se freacă suprafețele resprective. Aceeași formulă dă rezultate și când vine vorba despre curățatul chiuvetei sau căzii.

Iar asta nu e tot. Bicarbonatul de sodiu curță inclusiv oalele și tigăile. Se adaugă 2 linguri de pulbere și puțin detergent de vasei peste vasele respective și se lasă la înmuiat 15 minute. Astfel, urmele de grăsime se vor curăța foarte ușor. Printre obiectele din bucătărie pe care le mai poți curăța cu bicarbonat se mai numără și cuptorul.

Pentru a curăța cuptorul cu bicarbonat va trebui să presari acest ingredient peste suprafețele murdare din cuptor iar peste să presari puțină apa. Soluția se lasă să acționeze peste noapte și se îndepărtează a doua zi cu ajutorul unui burete de vase.

Urmăriți Impact.ro și pe