De ce e bine să pui câteva picături de votcă în șifonier. Efectul vine după doar 30 de minute

Stan Filon 28.09.2021, 14:20
De ce e bine să pui câteva picături de votcă în șifonier. Efectul vine după doar 30 de minute

Votca este o băutură spirtoasă foarte aromată, iar unele popoare se dau în vânt după ea, mai ales în Rusia, dar nici românii nu sunt deloc străini de gustul ei. Licoarea îi face pe bărbați să se simtă bine, dar pot beneficia de proprietățile sale chiar și gospodinele, la treburile casnice.

Câteva picături de votcă puse în șifonier poate face minuni

Așadar, votca este foarte apreciată, însă puțini știu că băutura spirtoasă poate fi folostă cu succes și în treburile gospodărești, dacă bărbatul se poate lipsi de o cantitate neînsemnată. O gospodină a descoperit recent că votca consumată de soțul său o ajută să dea un aer proaspăt șifonierului său.

Legenda spune că aceasta a ascuns votca în șifonier pentru a nu mai fi consumată de consoarta sa. Din greșeală însă, sticla s-a vărsat puțin în șifonier, iar gospodina a făcut marea descoperire de-abia a doua zi. Nu i-a venit să creadă atunci când a deschis ușa șifonierului, iar din interior a venit un aer proaspăt, de parcă rufele ar fi fost spălate recent.

Cateva picaturi de votca puse in sifonier poate face minuni
Cateva picaturi de votca puse in sifonier poate face minuni

Înprospătează hainele

Așa a descoperit că votca ajută foarte mult hainele să își recapete mirosul proaspăt, mai ales în cazul celor vechi, puse la naftalină. În plus, mirosul neplăcut din șifonier se va elimina în doar câteva minute cu ajutorul unei cantități foarte mici de votcă. Mai mult decât atât, alcoolul va distruge bacteriile acumulate de la ultima purtare, iar dacă lași hainele și puțin timp la aerisit, nu mai rămâne niciun miros urât.

Dacă soțul nu este acasă, atunci poți pune un păhărel de votcă într-un pulverizator și poți stropi chiar pereții interiori ai șifonierului, dar și hainele. Poți să faci asta cu toată încrederea deoarece votca nu pătează, ci se evaporă rapid și ia cu ea în zbor toate mirosurile neplăcute.

Mucegaiul dispare ca prin minune

De asemenea, votca te poate ajuta foarte mult în lupta cu mucegaiul. Nu vei mai avea nevoie de chimicalele din comerț, dacă pulverizezi licoarea peste zona afectată de mucegai. O lași să acționeze timp de 15 minute, după care poți freca bine locul respectiv. Mucegaiul va dispărea și nici nu-și va mai face apariția.

Tot votca îți sare în ajutr și atunci când vine vorba de vasele murdare de grăsime. Trebuie să torni alcool în apă și să lași câteva minute înainte de a te apuca să speli vasele. Este foarte utilă și în afara casei. Votca te scapă de buruieni, dacă amesteci băutura cu câteva picături de detergent de vase și două căni de apă. Pui totul într-un puverizator și aplici acolo unde este nevoie. Buruienile se vor usca și nici nu vor mai crește altele.

Bijuteriile vor deveni ca noi, dacă le lași înmuiate în votcă pentru câteva ore. Când le vei scoate, acestea vor străluci ca atunci când le-ai primit. Le fel acționează și pentru argint.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...