De ce e bine să pui bețe de chibrit în ghiveciul cu flori. Trucul simplu îți va înfrumuseța balconul

Cazacu Alexandru 25.06.2022, 17:32
De ce e bine să pui bețe de chibrit în ghiveciul cu flori. Trucul simplu îți va înfrumuseța balconul

Cu siguranță, puțini sunt cei cărora nu le plac florile. Cu toate acestea, câteodată florile din ghivece nu se dezvoltă corespunzător, chiar dacă sunt udate și îngrijite la timp. Specialiștii în ale grădinăritului au făcut o descoperire uimitoare. Se pare că banalele bețe de chibrit te pot ajuta la îngrijirea plantelor. Află în continuarea articolului curent de ce e bine să pui bețe de chibrit în ghiveciul cu flori.

De ce să pui bețe de chibrit în ghiveciul cu flori

Lumea grădinăritului este plină de idei care pot suna bizare pentru majoritatea dintre noi, iar una dintre acestea presupune folosirea bețelor de chibrit la îngrijirea plantelor. De ce ar trebui să facem acest lucru, cum se procedează și care sunt beneficiile acestei metode, puteți afla în rândurile de mai jos.

Descurajează dăunătorii

Dacă florile observați că florile nu se dezvoltă cum trebuie, acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza dăunătorilor și a mușchiului de la baza plantei. Uneori este dificil să vezi mușchii, iar udarea excesivă este favorabilă pentru dezvoltarea acestora. În acest caz, bețele de chibrit sunt foarte utile.

Luați 8-10 bețe de chibrit și înfigeți-le în pământul din ghiveci cu capul în jos. Apoi, udați plantele așa cum o faceți de obicei. După o săptămână, scoateți bețele din sol și verificați dacă capetele acestora sunt dizolvate sau nu. Dacă da, înlocuiți-le cu altele noi. Repetați acest proces de 2-3 ori.

De ce e bine să pui bețe de chibrit în ghiveciul cu flori
De ce e bine să pui bețe de chibrit în ghiveciul cu flori

Stimulează creșterea plantei

Gămălia chibriturilor conține clorat de potasiu, fosfor, sulf, o cantitate mică de magneziu și oxid feric. Așadar, dacă ați uitat să fertilizați floarea sau pur și simplu nu ați avut timp, acest truc poate îmbunătăți sănătatea plantei.

Fosforul ajută la stabilirea unui sistem radicular bun. De asemenea, este excelent pentru fructe, legume și ierburi. Sulful și magneziul ajută la producția de clorofilă, ceea ce înseamnă că plantele tale vor fi mai verzi și mai sănătoase.

Pentru a stimula creșterea, tot ce trebuie să faceți este să Introduceți 10-20 de bețe de chibrit cu vârful în jos în jurul fiecărei plante. Asigurați-vă că gămăliile sunt îngropate corespunzător, însă nu prea adânc. Puneți bețele de chibrit la jumătatea distanței dintre tulpina plantei și marginea ghiveciului.

Evitați să puneți chibriturile aproape de tulpină, deoarece pot deteriora rădăcinile plantei. De asemenea, pentru a face un îngrășământ lichid, scufundați câteva bețișoare în recipientul cu care udați și lăsați-le până gămălia se dizolvă. Irigați apoi plante cu lichidul din recipient.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...