De ce crede Traian Băsescu că nu e nevoie de legea carantinării în România. Motivul dezvăluit de fostul președinte

Sursă Foto: newmoney.ro

În cadrul emisiunii ”100%”, realizată de Laurențiu Botin pe Realitatea Plus, Traian Băsescu a intervenit telefonic și a dat mai multe declarații cu privire la sistemul din România și Legea Carantinării.

Traian Băsescu, România nu are nevoie de Legea Carantinării!

Fostul președinte a vorbit recent într-o emisiune televizată despre situația actuală din România, unde a subliniat  neajunsurile capitalismului și nevoia de reformare a sistemului. Totodată, Băsescu a precizat și faptul că România nu are nevoie de Legea Carantinei, deoarece cadrul legislativ există deja în acest sens.

„România este echipată cu tot sistemul legislativ pentru a face față și a lua măsuri în situație de pandemie sau de epidemie. Avem în vigoare Regulamentul Internațional de Sănătate, semnat de circa 190 de state. Avem o directivă de la Uniunea Europeană, care preia regulamentul internațional de sănătate al ONU. Documentul acesta a trecut și prin Parlamentul României. Parlamentul i-a dat aviz favorabil. Documentul acesta definește izolarea, carantina. Izolarea și carantina sunt definite și în Codul Penal. Toată legislația e în vigoare, iar legea carantinării nu are niciun sens”, a spus Traian Băsescu, potrivit realitatea.net.

De ce crede Traian Băsescu că nu e nevoie de legea carantinării în România. Motivul dezvăluit de fostul președinte

Sursă Foto: haihuin2.com

”E nevoie de modificări”

Fostul președinte al României a transmis și faptul că trebuie să facem ceva cu sistemul. Potrivit lui, este nevoie să aducem modificări, deoarece capitalismul are limitele sale. Europarlamentarul Mișcării Populare a dat exemplu Belgrad, unde oamenii ies în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor.

„Tot Occidentul este brăzdat de manifestări. Și în Statele Unite la fel. Mesajul este clar: trebuie să facem ceva cu sistemul. Capitalismul are limitele sale și e nevoie să aducem modificări. 1% din populația Globului deține 99,5% din avuția mondială. Sistemul trebuie să sufere niște modificări. Iritabilitatea populației este peste tot. La Belgrad se iese în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor. Nemulțumirea existentă în toate statele democratice e un semnal al problemelor sistemului.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI