De ce cartofii prăjiţi din restaurante sunt atât de buni. Care e secretul lor, de fapt

Nicu Stan 11.09.2021, 12:16
De ce cartofii prăjiţi din restaurante sunt atât de buni. Care e secretul lor, de fapt

De ce cartofii prăjiţi din restaurante sunt atât de buni. Care este secretul lor, de fapt, a fost dezvăluit de un britanic care a făcut avere din vânzarea cartofilor prăjiți. Astfel, cartofii vor fi la fel de buni ca la restaurant dacă se acordă atenția necesară uleiului folosit, precum și tipului de cartof pe care îl punem la prăjit.

Cum să faci cartofi prăjiți la fel de buni ca la restaurant la tine acasă. La ce trebuie să fii atent

Mulți dintre românii au obsevat că la restaurant cartofii prăjiți sunt mai buni decât cei făcuți acasă. Așa este, pentru că restaurantele au secretele lor în ceea ce privește prăjirea cartofilor. Astfel, un expert în cartofi prăjiți, care a făcut avere din vânzarea acestora, a dezvăluit un secret care fac cartofii prăjiți să fie o adevărată delicatesă.

Subiectul aruncat de britanic în presă a făcut valuri în toată lumea. Așa cum se știe, că cartofii prăjiți sunt un fel de mâncare atât de popular în restaurante, fast-food-uri, precum și în puburi.

Cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti
Cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti

Uleiul și cartoful contează

Astfel, secretul dezvăluit de englez constă în uleiul pe care folosim când ne apucăm de prăjit cartofi, precum și al soiului de legumă pe care o folosim. Este recomandat să testăm mai multe soiuri de cartofi, după care să facem comparații între gustul și aspectul lor după ce au fost prăjiți.

Danny, proprietarul mai multor restaurante de fish and chips din Londra, adezvăluit câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru a face cartofi prăjiți crocanți chiar și acasă. Acesta a dezvăluit că folosește cartofi Maris Piper.

Ce trebuie să faci după ce ai curățat cartofii

”În general, sunt, după părerea mea, cei mai buni cartofi pentru prepararea chipsurilor”, a declarat Danny.

După soiul cartofilor ales după gustul fiecăruia, Danny a subliniat că după curățare și tăiere, este bine să spălăm cartofii cu apă rece pentru a fi îndepărtat astfel excesul de amidon.

Ce ulei ar fi ideal să folosim la prăjirea cartofilor

În plus, un pas esențial pentru cei care doresc să mănânce niște cartofi prăjiți ca la restaurant, cât mai crocanți, la finalul acestor etape, urmează prăjirea, care trebuie făcută într-un anumit ulei.

”Am folosit ulei de arahide datorită capacității sale de a găti la temperaturi foarte ridicate, fără a arde. Trebuie să folosiți imediat un ulei bun, deoarece la sfârșitul zilei, produsul este gătit în ulei, iar uleiul de arahide este cel mai bun. Este și aromat.

Ce trebuie să faci când scoți cartofii de la prăjit

Un mic sfat este să-i scoți și să-i storci. Folosiți ulei bun, cumpărați-vă o friteuză de masă și cartofi Maris Piper. Tăiați-i frumos, astfel încât să-i puteți găti uniform. Distrați-vă”, a spus expertul în cartofi prăjiți.

Urmăriți Impact.ro și pe