De ce ar trebui să uzi plantele cu apa folosită în mașina de spălat. Trucul este surprinzător

Andrei Simion 07.10.2022, 10:08
De ce ar trebui să uzi plantele cu apa folosită în mașina de spălat. Trucul este surprinzător

Plantele ar trebui să fie udate cu apa folosită în mașina de spălat, dintr-un motiv ce ține de un comportament responsabil. Trucul este surprinzător și poate fi aplicat de oricine, cu atenție la câteva detalii.

Motivul pentru care plantele ar trebui să fie udate cu apa din mașina de spălat

Deși plantele merită tot ce e mai bun, în perioadele de secetă, toată lumea ar trebui să profite cât mai mult de fiecare picătură de apă. Puține persoane știu că plantele pot fi udate cu apa cu detergent din mașina de spălat, fără să fie deteriorate.

De fiecare dată când este pusă în funcțiune, mașina de spălat consumă până la 62 de litri de apă. Astfel, cei care nu refolosesc niciodată această apă pentru alte sarcini ce trebuie rezolvate în locuință contribuie semnificativ la risipa de apă.

Ideal, hainele ar trebui să fie spălate cu apă de ploaie ce apoi să fie reutilizată pentru udarea plantelor. În ciuda faptului că această apă conține săpun, este în continuare bogată în macronutrienți ce ajută plantele să crească.

De ce ar trebui sa uzi plantele cu apa folosita in masina de spalat
Plantele pot fi udate cu apa de la masina de spalat. Foto: unsplash.com

Cum pot fi udate plantele cu apa din mașina de spălat

Numeroase produse de curățare folosite în fiecare zi pot fi dăunătoare sănătății oamenilor și pot afecta și plantele. De aceea, trebuie să fie respectate unele reguli la udarea plantelor cu o astfel de apă, pentru a reduce consumul total.

Este recomandat ca această apă să fie pulverizată pe plantele din ghivece și pe cele din grădinile mici. Aceasta poate preveni apariția paraziților și îi poate elimina pe cei deja existenți, cum ar fi muștele albe. Pe de altă parte, în grădinile mari, apa de la mașina de spălat poate fi folosită pentru a uda plantele la un interval de 15 zile, mai ales acolo unde frunzele sunt afectate de dăunători.

Folosirea unui detergent ecologic în mașina de spălat este ideală, deoarece acesta nu dăunează plantelor. Tipul acesta de apă cu săpun se poate folosi fără probleme pentru plantele din grădină sau ghivece de fiecare dată când acestea trebuie să fie udate.

Urmăriți Impact.ro și pe