De ce ar trebui să speli maşina imediat după ploaie. Pericolul la care îţi expui autoturismul dacă nu faci asta

Stan Filon 28.06.2022, 21:09
De ce ar trebui să speli maşina imediat după ploaie. Pericolul la care îţi expui autoturismul dacă nu faci asta

Odată cu sezonul ploios și cu venirea verii, se pune mereu întrebarea cum să ai grijă de caroseria mașinii tale. Sunt mulți români care se bucură atunci când plouă, deoarece spun că nu trebuie să mai treacă pe la spălătoria auto, pentru a-și curăța mașina. Nimic mai fals! În rândurile de mai jos vă vom spune motivele pentru care ar trebui să vă spălați mașina chiar dacă afară a plouat recent. Este spre binele vostru!

De ce ar trebui să speli maşina imediat după ploaie

Cu siguranță ați observat că atunci când lăsați mașina parcată în sezonul ploios, nu numai că acumulează una sau mai multe „amintiri” de la păsările cerului, dar și frunze, semințe, flori și tot felul de gunoaie apar pe capotă și copertina, mai ales dacă avem vecini la bloc care preferă să arunce pe fereastră diferite resuri care în mod normal ar trebui să ajungă la coșul de gunoi.

Raționamentul pe care îl au mulți oameni este să nu spele mașina pentru că „după un timp plouă și va cădea totul”, dar adevărul este că lucrurile nu stau chiar așa și vopseaua ar putea suferi din această cauză. Acum vă explicăm de ce ar trebui să încercați să vă spălați mașina și să nu o amânați până la următoarea ploaie. Deși ar putea fi un pic neplăcut să te trezești devreme pentru a-ți spăla mașina sau să plătești o sumă bună pentru ca mașina ta să arate impecabil, iar mai apoi să înceapă ploaia, realitatea este că lucrurile nu stau chiar atât de rău precum pare.

De ce ar trebui sa speli masina imediat dupa ploaie
De ce ar trebui sa speli masina imediat dupa ploaie

De ce să-ți menții mașina curată

Dacă credeți că ploaia își va face treaba, realitatea este că lăsarea straturilor de praf ar putea aduce mai multe probleme decât beneficii. Dacă nu vă spălați mașina des, puteți experimenta o durată de viață mai scurtă a vopselei și culoarea se va estompa. De asemenea, când se termină ploaia, este indicat să curățați apa reziduală cu o cârpă cu microfibră.

Atunci când lași straturi peste straturile de praf și murdărie să se combine cu apa și alți agenți externi, chiar și componentele interne ale mașinii tale s-ar putea deteriora, în special la nivelul motorului s-ar putea acumula un strat de murdărie care este capabilă să afecteze funcționalitatea sa. Încercați să aplicați cât de des un strat de ceară pe bvopsea imediat după ce o spălați, pentru a o proteja atât de substanțele nocive din praf, cât și de acțiunea razelor solare. În plus, murdăria nu se va mai așeza atât de ușor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...