De ce ar trebui să presari zaț de cafea peste vasele murdare. Gospodinele istețe folosesc mereu acest truc

Andrei Simion 22.09.2022, 11:49
De ce ar trebui să presari zaț de cafea peste vasele murdare. Gospodinele istețe folosesc mereu acest truc

Puține persoane știu de ce ar trebui să presari zaț de cafea peste vasele murdare. Gospodinele istețe folosesc mereu acest truc, astfel încât să aibă bucătăriile impecabile, indiferent de ce ar alege să gătească pentru familiile lor.

Ce efect are zațul de cafea presărat peste vasele murdare

Zațul de cafea presărat peste vasele murdare, lăsat să acționeze, cu puțină apă, pentru cinci minute, este un truc ce va fi folosit adesea de oricine, odată ce îl încearcă. Efectul este eliminarea mirosurilor neplăcute, inclusiv cel persistent de ouă.

Zațul de cafea este foarte util și pentru a elimina mirosul neplăcut ce vine din scurgere. Pentru acest lucru, se toarnă o jumătate de cană de zaț de cafea în scurgere, iar apoi și un litru de apă. Este recomandată folosirea acestui truc ori de câte ori apare această problemă.

În general, cafeaua este perfectă pentru a absorbi și a neutraliza mirosurile nedorite în casă. Astfel, aceasta poate fi pusă într-un recipient deschis în frigider, în baie sau lângă coșurile de gunoi. În plus, mirosul de pește, usturoi sau ceapă de pe mâini poate fi eliminat frecând pielea cu un pumn de cafea măcinată și apoi clătind cu apă caldă.

De ce ar trebui sa presari zat de cafea peste vasele murdare
Zat de cafea de la un aparat pentru espresso. Foto: freepik.com

Alte moduri în care poate fi folosit zațul de cafea

De asemenea, zațul de cafea este util în curățarea oalelor și tigăilor. Se pun câteva linguri pe zonele ce necesită curățare și se freacă bine cu o cârpă. Pentru că este acid și abraziv, acest ingredient va îndepărta cu ușurință petele.

Amestecat cu puțin detergent de vase, zațul de cafea poate fi folosit și pentru a spăla blaturile de lucru din bucătărie, dar și aragazul și frigiderul. Mai mult, acest ingredient poate fi aplicat cu un burete pe crăpăturile mici din lemnul închis la culoare, pentru a umple zgârieturile.

Zațul de cafea mai poate fi utilizat și ca îngrășământ pentru plante, mai ales pentru cele care au nevoie de aciditate, acum ar fi roșiile. Acesta poate fi utilizat și împotriva pisicilor, care vor sta întotdeauna departe de mirosul lui.

Dincolo de posibilele utilizări în casă și în grădină, zațul de cafea poate fi folosit și pentru înfrumusețare. Este un exfoliant natural anticelulitic ce lasă pielea fină și catifelată. Poate fi combinat cu ulei de cocos sau cu gelul de duș preferat.

Urmăriți Impact.ro și pe