De ce ar fi chemat, de fapt, Gabriela Firea salvarea. Are legătură cu Victor Ponta și Nicușor Dan

Raluca Juncu 07.07.2020, 11:47
De ce ar fi chemat, de fapt, Gabriela Firea salvarea. Are legătură cu Victor Ponta și Nicușor Dan

Zilele trecute, Pro România a anunțat o posibilă candidatură a lui Victor Ponta în cursa pentru Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan. Anunțul a fost făcut la o televiziune, de către senatorul Adrian Țuțuianu.

Dublă amenințare pentru Gabriela Firea

Actualul primar general al Capitalei își vede amenințată de două ori candidatura sa pentru ocuparea unui nou mandat. Pe lângă Nicușor Dan, Victor Ponta ar putea candida și el. Candidatura acestuia din urmă este, deocamdată la nivel ipotetic și asta pentru că politicianul a negociat cu PSD pentru a primi susținere în obținerea unei primării de sector și a unui post de viceprimar.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin
Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Potrivit unor surse de la adevarul.ro, acestea au fost condițiile impuse de Ponta către social-democrați, iar în eventualitatea în care aceste poziții nu vor fi obținute de Pro România, Victor Ponta va candida pentru șefia Capitalei, unde are drept obiectiv obținerea unui scor de minimum 10%.

Asta ar explica, poate evenimentul în care Gabrielei Firea i se făcuse rău, săptămâna trecută, atunci când colegii de la primărie au chemat ambulanța.

De asemenea, Victor Ponta mai negociază cu Marcel Ciolacu și pentru 40 de locuri eligibile pe listele PSD la alegerile parlamentare. Aceeași sursă mai consemnează că negocierilor Pro România cu PSD au crescut treptat. Fostul premier a țintit mereu alegerile parlamentare, iar pe locul secund, pe cele locale.

Victor Ponta a mai solicitat și iarna trecută 30 de locuri eligibile din partea Pro Români, perioadă în care era lider al formațiunii. Tot atunci, partidul condus de Ponta numără 30 de membri în Parlament, transferați, în mare parte de la PSD. Ulterior, în contextul pandemiei de COVID-19, Victor Ponta a crescut în sondaje, după ce încrederea românilor în PNL și respectiv PSD a scăzut considerabil.

Și Gabriela Firea a recunoscut că Victor Ponta ar putea reprezenta un candidat care i-ar putea crea probleme în curs pentru alegerile locale din acest an.

„Niciodată nu va lua voturi de la PNL, USR, PLUS. Va lua voturi din stânga. Normal ar fi să lucrăm împreună pentru cetăţeni şi negocierea pentru susţinerea la locale să fie una corectă”, declarat edilul la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe