De ce apar negi în zona intimă. Ce trebuie să știi despre negii genitali

Daria Petrescu / 30.10.2020, 18:55
De ce apar negi în zona intimă. Ce trebuie să știi despre negii genitali

Negii sunt tumori benigne de pe tegumente și mucosae și sunt generați de una dintre tulpinile binecunoscutului HPV. Atunci când aceștia apar în zona genital, nu trebuie neapărat să intrăm în panică, c să consultăm cât mai repede medicul. Există mai multe metode prin care vă puteți alege cu acești negi. Pentru asta, iată ce trebuie să știi despre negii genital și de ce apar aceștia în zona intima.

De ce apar negi în zona intima

Există și negi sau veruci cu localizare la nivelul tălpii sau palmelor. De asemenea, acești negi se pot localiza și nivelul penisului, scrotului, anusului, vaginului sau vulvei. Aceștia pot ajunge și la în cervix (colul uterin), rect și interiorul uretrei.

Pentru a evita împrăștierea virusului care ar putea exista în interiorul negului, nu încercați să îl rupeți. Mulți tineri, în dorința de a-i elimina, îi taie cu lama, ceea ce este total greșit, pentru că majoritatea constată apoi că negii se refac la loc, rapid. În peste 95% dintre cazuri, negii genitali se iau prin contact direct cu pielea partenerului și contact sexual.

 

Mulți dintre cei care au negi genitali se gândesc la cancer, însă asta nu este o regulă. Aceștia sunt cauzați de tulpinele 6 și 11, mai puțin virulente. Femeile diagnosticate cu negi genitali trebuie să își facă o genotipare HPV. Se recomandă testul Papanicolau, cea mai eficientă metodă de diagnosticare a infecțiilor cu virusul HPV,

Următorii factori vă vor crește riscul de a contracta negi genitali. Atunci când aveți contact sexual trebuie să vă protejați. Evitați astfel situațiile neplăcute

Factori de risc în ceea ce privește negii genitali:

sexul cu o persoană al cărei istoric sexual nu este cunoscut

sexul neprotejat

începerea vieții sexuale la vârste mici

perioadă stresantă și alte infecții virale în același timp.

sexul neprotejat cu multe persoane diferite (parteneri multipli)

sexul oral

Când să îi faceți o vizită medicului

Atunci când observați o schimbare, mergeți imediat la medic. Aceste schimbări pot fi:

– o modificare a fluxului normal de urină
– un partener sexual care are negi genitali, chiar dacă dumneavoastră nu aveți niciun simptom. Una sau mai multe excrescențe sau tumori benigne în zona vaginului, a penisului sau a anusului
– mâncărimi sau sângerări

Atunci când aveți negi genitali, mergeți la medic pentru a vă rezolva problema din timp. Puteți evita ca lucrururile să ia o altă întorsătură.

Cum scapi de negi

– Arderea prin electrocauterizare cu un curent electric de intensitate joasă.

-Crioterapia – metodă constă în distrugerea virusului prin procedura de congelare locală, punctuală cu azot lichid.

-Excizia chirurgicală cu bisturiul. Aici negul va fi îndepărtat  cu tot cu „rădăcină”. Aici vorbim de țesutul dermic afectat în profunzime de infecția HPV.

Razele laser, metodă folosită mai ales în cazul negilor extinși, aplatizați, ori situați în interiorul orificiilor uretrale

Tratamentul de acasă pentru negi genitali

Există posibilitatea ca după îndepărtarea negilor, aceștia să reapară. Tratamentele recomandate de specialiști pot fi locale, dar și sistemice. Și asta chiar dacă în cabinetul medicului dermatolog vi s-au aplicat proceduri locale. Dacă urmați pas cu pas toate procedurile, atunci este posibil să scăpați definitive de negi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI