De ce a tăiat, de fapt, Gigi Becali 50% din salariile jucătorilor de la FCSB. Motivul nebănuit

Marian Cărăvan 07.04.2020, 14:00
De ce a tăiat, de fapt, Gigi Becali 50% din salariile jucătorilor de la FCSB. Motivul nebănuit

Unul dintre oamenii de fotbal din România a vorbit despre motivul nebănuit pentru care Gigi Becali a tăiat 50 la sută din salariile jucătorilor de la FCSB.

De ce a tăiat, de fapt, Gigi Becali 50% din salariile jucătorilor de la FCSB. Motivul nebănuit

Fostul arbitru și finanțator al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a analizat situația prin care trece fotbalul românesc din cauza crizei sanitare și bineînțeles nu a scăpat prilejul de a vorbi despre decizia lui Gigi Becali de a înjumătăți salariile jucătorilor de la FCSB. În opinia lui Porumboiu, Becali a recurs la acest gest încât nu mai crede în câștigarea titlului, deci nu își mai poate face speranțe în privința banilor ce ar veni de la UEFA în cazul participării în cupele europene.

”Dacă se gândea că are şanse să ia titlu (n.r. Gigi Becali), cred că făcea un efort şi nu-i venea atât de greu să plătească salariile astea, ca să nu mai fie discuţii. Dincolo, la CFR, sunt sigur că vor lua titlul, vor juca în UCL, vor veni bani, e diferenţă de mentalitate şi de rezultate prin faptul că în ultimii doi ani au luat campionatul. De aici produc şi vin banii.
Asta cred că e filosofia celor de la CFR, probabil că acolo are un cuvânt greu de spus Dan Petrescu, probabil le spune, e cel care face ordine în treaba asta e antrenorul. În toată lumea, antrenorul bate cu pumnul în masă şi spune că a trăit aşa ceva şi se bate pentru jucători. Pe Dan Petrescu îl văd făcând treaba asta, pe Vintilă nu-l văd în viaţa mea că îi bate cu pumnul în masă lui Gigi să spună treaba asta”, a declarat Adrian Porumboiu pentru Telekom Sport.

Cine n-a acceptat decizia lui Gigi Becali a fost trimis în șomaj tehnic

Pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus, finanțatorul FCSB a recurs la măsuri drastice, prin înjumătățirea salariilor jucătorilor săi. O măsură ce ar urma să fie valabilă până când  jucătorii roș-albaștri vor reuşi să ducă echipa în grupele cupelor europene.
Printre elevii lui Bogdan Argeș Vintilă au fost și câțiva răzvrătiți, care nu au acceptat diminuarea cu 50 la sută a salariului, astfel că Gigi Becali i-a trimis în șomaj tehnic: Bogdan Planic, Cristi Bălgrădean, Marko Momcilovic, Alexadru Stan, Harlem Gnohere şi Adi Popa.

Decizia de reucere drastică a salariilor este văzută de Adrian Porumboiu ca o măsură prin care Gigi Becali încearcă să protejeze finanţele clubului, deoarece nu mai crede în șansa la titlu în Liga 1. Care pare tot mai aproape de CFR Cluj, gruparea din Gruia având un avans de 4 puncte față de FCSB, după două etape scurse din play-off.

Urmăriți Impact.ro și pe