De ce a refuzat, de fapt, Ladislau Boloni naționala României. Motivul a fost făcut public, în sfârșit

Andra Daoud 26.01.2022, 12:58
De ce a refuzat, de fapt, Ladislau Boloni naționala României. Motivul a fost făcut public, în sfârșit

La scurt timp după instalarea lui Edi Iordănescu pe banca naționalei, Ladislau Boloni a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre motivele pentru care a refuzat postul de selecționer. Boloni a dat detalii și despre cum au decurs negocierile eșuate cu Burleanu și a catalogat drept stresante acele zile de negociere. Ce l-a deranjat cel mai tare pe antrenor și l-a făcut să dea înapoi.

De ce a refuzat, de fapt, Boloni naționala României

Ladislau Boloni a stat de vorbă cu jurnaliștii în cadrul unei conferințe de presă care a durat puțin peste o oră. El a ținut să menționeze încă de la început că a fi selecționer reprezintă o onoare deosebită și un motiv de mândrie. Antrenorul a răspuns și la întrebarea de pe buzele tuturor: de ce a refuzat postul de selecționer al României. A început prin a spune că niciodată nu s-a lovit de atâtea probleme, ilogice din punctul lui de vedere, ca în cadrul negocierilor de la FRF.

„După atâta hoinăreală în fotbalul mare, european, proiectul meu era să termin cu maioul echipei naționale pe mine. De ce-mi va lipsi acest maiou din vitrină? De ce lucrurile nu s-au realizat?” a spus, retoric, Boloni, potrivit gsp.ro.

Au fost mai multe motive care l-au împiedicat pe Ladislau Boloni să spună „Da” echipei naționale. Însă ce l-a deranjat cel mai tare a fost faptul că nu avea o dată de final a contractului, ci acesta ar fi depins de parcursul echipei naționale în Liga Națiunilor și de campania de calificare la EURO 2024:

Nu am semnat niciodată un contract la care să nu cunosc data sfârșitului. În mediul profesionist, un contract se întinde de la 1 iulie, la 30 iunie. Bineînțeles, datele se pot schimba, dar trebuie să existe o dată de finish. La mine, erau puncte de suspensie la data de încheiere. Analizând contractul propus, am văzut obiectivul principal: calificarea la Campionatul European.

Este un obiectiv care m-a interesat deosebit de mult. Un obiectiv intermediar pe care îl consideram ca pe o piedică revenea tot timpul. Asta m-a pus foarte mult pe gânduri. Nu ascund că la un moment dat discuțiile au fost deosebit de interesante, deschise.” a spus Boloni.

De ce a refuzat, de fapt, Ladislau Boloni naționala României. Motivul a fost făcut public, în sfârșit
Ladislau Boloni a spus care sunt motivele pentru care a refuzat postul de selecționer

Nici salariul nu era unul satisfăcător

Loți Boloni a recunoscut că și partea financiară l-a făcut să stea pe gânduri și, în final, să refuze postul de selecționer. Deși a afirmat, la un moment dat, că „latura financiară nu a constituit o problemă”, ulterior a recunoscut că își dorea mai degrabă un salariu apropiat de al lui Christoph Daum (540.000 euro anual) decât de cel al lui Mirel Rădoi (300.000 euro anual).

Nu vreau să vorbesc prea mult despre bani, dar la partea financiară au existat discuții absolut inutile. Partea financiară nu a constituit niciodată o problemă. La un moment dat Boloni poate să aibă pretenții, dar nu a fost nicio piedică din acest punct de vedere. (…)

Pretenția mea a fost ca recompensa selecționerului să fie mai aproape de cea primită de Daum decât de cea primită de Mirel. Nu vreau să fiu îngâmfat, dar îmi pot permite să cer minimum salariul pe care l-a avut el. Sunt în relații bune cu Mirel Rădoi, l-am susținut, am discutat cu el, dar asta am cerut: salariul meu să fie mai aproape decât cel al lui Daum.” a mai spus antrenorul.

El a mai spus că ar fi fost dispus să semneze un contract până la sfârșitul Ligii Națiunilor, apoi să fie o perioadă de câteva zile în care fiecare dintre părți să se hotărască dacă vor continua sau nu colaborarea. Boloni a mai declarat că a avut parte de câteva zile foarte tensionate, pentru că părea că a ajuns la o înțelegere cu FRF, după care negocierile o luau de la capăt:

Au acceptat, timp de 2-3 ore, apoi au refuzat! Problema FRF era că dacă lucrurile merg bine, atunci s-ar fi izbit de imensa problemă că antrenorul va cere mai mult pentru anul viitor. Am acceptat să existe o clauză de reziliere, care nu putea fi mai mare decât cele 5 luni pe care le-aș fi muncit. Astea au fost problemele mele”. a explicat Loți Boloni.

La rândul său, Răzvan Burleanu a spus marți că, din punctul lui de vedere, sunt 3 motive pentru care Boloni a refuzat postul de selecționer: existența unui obiectiv intermediar, stabilitatea staff-ului tehnic (Boloni îl voia antrenor secund pe Adrian Ursea) și clauzele de reziliere.

Urmăriți Impact.ro și pe