De ce a plecat, de fapt, Leonard Doroftei din România. Motivul real a ieșit la iveală

Marian Cărăvan 10.04.2020, 10:56
De ce a plecat, de fapt, Leonard Doroftei din România. Motivul real a ieșit la iveală

Fostul campion mondial la box Leonard Doroftei împlinește vineri 50 de ani. Într-un interviu la ceas aniversar, „Moșu” a explicat motivul real pentru care a plecat, de fapt, din România, el fiind stabilit acum în Canada.

De ce a plecat, de fapt, Leonard Doroftei din România. Motivul real a ieșit la iveală

„Moșu” nu este la prima experiență în Canada, el a mai stat opt ani acolo, în perioada în care era pugilist profesionist și ne făcea să fim mândri de performanțele sale. Situația este acum diferită, Leonard Doroftei a fost într-un fel obligat să părăsească România și să revină în Canada, după ce a pierdut afacerea pe care o avea la Ploiești. S-a mutat anul trecut în Canada, alături de familie, după ce autoritățile din Ploiești i-au pus pe butuci afacerea, un pub cu tematică sportivă.

„N-a fost vorba că n-aş fi fost apreciat. În primul rând, România e şi va fi mereu în inima mea. România înseamnă acasă. Din primul moment în care m-am apucat de sport, am învăţat să respect tricolorul. Iar oamenii mereu m-au apreciat. Mă refer la oamenii de rând. Le sunt mereu recunoscător pentru asta. În schimb, la Ploieşti, autorităţile mi-au întors spatele. Repet, autorităţile, nu oamenii de rând! Şi meritam să fiu susţinut. Dar, dacă n-au vrut, nicio problemă. Nu sunt cerşetor. Am făcut totul în viaţă, prin munca mea. Aşa că, şi acum, mi-am văzut de drumul meu în viaţă şi asta a fost tot”, a declarat fostul campion pentru Adevărul.

„Moșu” a decis să lase totul în urmă și să plece în Canada în urma unor dispute cu reprezentanții Primăriei Ploiești. Aceștia l-au somat să părăsească imobilul în care își deschisese un restaurant, iar Doroftei și-a mutat afacerea sub peluza Stadionului Ilie Oană, însă nu a mai realizat profit. Chiar dacă a reprezentat România la cel mai înalt nivel, statul nu s-a gândit să îi sară în ajutor. A rămas fără angajați, a devenit el însuși chelner, apoi, înainte de a pleca în Canada, a închis barul.

Și-a schimbat radical stilul de viață

Reîntors în Canada, Leonard Doroftei susține că Montrealul l-a schimbat. A renunțat la programul haotic care i-a dat viața peste cap și chiar a slăbit 16 kilograme. Nopțile pierdute, mâncatul în exces sunt de domeniul trecutului pentru unul dintre cei mai spectaculoși pugiliști din istoria României.

„Pot să zic că m-a disciplinat din nou! După ce m-am lăsat de sport, am intrat în cârciumărie, iar asta m-a dat peste cap. Nu era lumea mea! Am avut nopţi pierdute, exageram cu mâncarea, poate un pic şi cu băutura. Nu regret ce am făcut, nu consider că a fost o greşeală. Văd ce s-a întâmplat ca o altă etapă în viaţa mea. Dar parcă era mai bine, dacă deschideam o sală de sport la Ploieşti, în loc de cârciumă. În sala de sport, aş fi fost în lumea mea. Pe care am redescoperit-o după ce am venit aici, la Montreal.

Am dat jos 16 kilograme. Şi, atenţie, n-am renunţat la mâncare. Doar că mă antrenez şi am o alimentaţie corectă. Şi am renunţat şi la alcool! Beau doar sucuri naturale. Şi mă bucur că mă menţin şi acum, de când suntem în izolare. N-am pus niciun kilogram. Şi abia aştept să mă întorc în sală!”, a mai declarat Doroftei pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe