De ce a fost demis inspectorul şcolar General Ionel Pușcaș de Sorin Cîmpeanu. S-a întâmplat înaintea Bacalaureatului și Evaluării Naționale

Stan Filon 04.06.2021, 16:11
De ce a fost demis inspectorul şcolar General Ionel Pușcaș de Sorin Cîmpeanu. S-a întâmplat înaintea Bacalaureatului și Evaluării Naționale

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar București a fost demis chiar înainte de Evaluarea Națională și de Bacalaureat, iar acum s-a aflat adevăratul motiv. Cel care l-a eliberat din funcție pe Inspectorul general a fost chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

S-a aflat de ce a fost demis inspectorul şcolar General Ionel Pușcaș de ministrul Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, l-a demis imediat pe inspectorul general al Inspectoratului Școlar București, după ce a auzit declarațiile făcute de acesta la scurt timp după ce un elev de clasa a VI-a de la Școala gimnazială „George Bacovia” din sectorul 4 s-a aruncat pe fereastră, de la etajul 1 al clădirii. Declarația inspectorului Ionel Pușcaș a șocat o țară întreagă:„O joacă obişnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, este declarația halucinantă a oficialului ce tocmai a fost demis.

Ministrul Educației nu a clasat incidentul ca pe o joacă de copii, iar în consecință a declarat că inspectorul școlar general a fost demis exact pentru această declarație. Mai mult, Sorin Cîmpeanu a sublinat că este „un incident dramatic” și că, în contextul pierderilor în plan emoțional suferite în ultima perioadă în contextul pandemiei, cu atât mai mult este nevoie de empatie.

De ce l-a demis Sorin Cimpeanu pe inspectorul scolar General Ionel Puscas
De ce l-a demis Sorin Cimpeanu pe inspectorul scolar General Ionel Puscas (foto)

Copilul se simte bine acum

„Inspectorul general a spus că a fost o simplă joacă, după ce (copiii – n.r.) au băut o băutură răcoritoare. Când un elev se aruncă de la etaj nu e o joacă. Copilul a căzut de la 5 metri înălțime. Un astfel de gest nu poate fi tratat ca o joacă obișnuită. Îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a afirmat că a cerut de la școală informări privind contextul în care s-a produs acest eveniment, mai ales după ce s-a aflat că elevul respectiv ar fi recurs la acest gest deoarece se săturase să fie bătut și umilit de colegii de clasă.

Demitere cu bătaie lungă

Sorin Cîmpeanu a declarat că acum e nevoie mai mult decât oricând de consiliere școlară. „E nevoie de consilieri care să stea de dimineață până la finalul programului, dar așa vom putea asigura o consiliere adecvată”, a afirmat ministrul. Tot ministrul a fot cel are a venit și cu date legate de starea de sănătate a elevului. Oficialul a spus că starea copilului este una bună acum. Rămâne, totuși, internat la Spitalul Marie Curie. Informațiile apărute în spațiul public spun că elevul s-ar fi aruncat pe fereastră pentru că ar fi fost agresat de alți colegi de clasă. Directoarea școlii neagă și spune că nu a fost vorba de bulllying, pentru că asta presupune agresiune verbala cu repetiție.

Ei bine, demiterea lui Ionel Pușcaș se pare că are și un motiv politic, după cum scrie edupedu.ro. Acesta ar fi susținător de-al lui Ludvic Orban pentru șefia PNL, fapt pe care nu îl ascunde deloc. Chiar ieri a scris pe Facebook: ”Echipa Orban”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...