De ce a demisionat Tăriceanu din ALDE. S-a aflat motivul care a stat la baza alegerii sale

Rădulescu Valentin 20.10.2020, 11:22
De ce a demisionat Tăriceanu din ALDE. S-a aflat motivul care a stat la baza alegerii sale

Călin Popescu Tăriceanu a surprins pe toată lumea din momentul în care a demisionat din propriul său partid. Mulți s-au întrebat de ce ar face una ca asta, iar recent a venit și răspunsul. Care a fost motivul pentru care a decis să plece?

Motivul pentru care Tăriceanu a demisionat din ALDE

Liderul ALDE a explicat recent de ce a ales să demisioneze tocmai din propriul său partid, chiar înaintea alegerilor parlamentare. Acesta a mărturisit că vrea să apară pe listele de candidatură din partea partidului Pro România, iar fuziunea dintre ALDE și Pro România nu s-a putut efectua pentru ciclul electoral din data de 6 decembrie.

„Legea electorală are niște constrângeri, nu ne permite să mergem pe o fuziune care este sub eticheta Pro România plus ALDE. Va trebui să mergem exclusiv pe lista unui partid și lista pe care vom merge la alegeri va fi lista Pro România. Acolo vor fi toți candidații. Și cei care provin din Pro România, și cei care provin din ALDE. E foarte important ca alegătorii să știe asta, că atunci când pun ștampila pe Pro România, unii sunt de la ALDE, alții de la Pro România”, a spus Călin Popescu Tăriceanu pentru dcnews.ro.

De ce a demisionat Tăriceanu din ALDE. S-a aflat motivul care a stat la baza alegerii sale
De ce a demisionat Tăriceanu din ALDE. S-a aflat motivul care a stat la baza alegerii sale

Membrii ALDE au fost nevoiți să demisioneze

În urma celor întâmplate, cei de la ALDE au trimis un comunicat de presă cu scopul de a informa că protocolul de fuziune cu Pro România a fost aprobat. Totodată, decizia partidului ALDE de a fuziona cu Pro România, va fi validată la Congresul extraordinar din data de 8 noiembrie. Așadar, mai mulți membrii din ALDE au fost nevoiți să demisioneze, iar mai apoi să se înscrie în Pro România.

„Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligație revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se arată în comunicatul de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe