De ce a ajuns Mugur Mihăescu să-și toarne colegii la Securitate. ”M-a băgat într-o cameră și m-a bătut”

Madlen Moraru 15.07.2020, 12:44
De ce a ajuns Mugur Mihăescu să-și toarne colegii la Securitate. ”M-a băgat într-o cameră și m-a bătut”

Mugur Mihăiescu a ajuns să își toarne colegii la Securitate, fiind un detaliu dezvăluit chiar de actorul de comedie. Cunoscut de către români pentru rolurile de Garcea sau Leana, din cadrul trupei Vacanța Mare, acesta a înfruntat momente mai puțin plăcute.

De ce a ajuns Mugur Mihăescu să-și toarne colegii la Securitate: ”M-a băgat într-o cameră și m-a bătut”

Momentele aveau loc cu mai bine de două decenii în urmă, când celebrul Garcea a povestit că s-a întâmplat să își toarne colegii la Securitate. Mugur Mihăiescu a avut roluri în cadrul a diverse posturi TV, unde a interpretat personajele îndrăgite alături de cei din Vacanța Mare.

Actorul căruia nu i-a fost foarte ușor nici pe timpul pandemiei a susținut într-un filmuleț pe care l-a postat pe Facebook faptul că a semnat un angajament cu cei din Securitate. Totul s-a întâmplat după ce a fost bătut de un ofițer de la contrainformații. Episodul violent pare să își fi pus amprenta asupra sa, fiind vorba despre o întâmplare din anii de tinerețe.

„În 1986, pe când îmi făceam stagiul militar la Ploiesti am fost pârât de un coleg de-al meu de cameră, de 18 ani și el, ca și mine, că scriu scrisori de dragoste unei fete din Franța. În urma acestei pâri am fost chemat la domnul ofițer de contrainformații care m-a băgat într-o cămăruță și apoi m-a bătut până m-am c***t pe mine.

De ce a ajuns Mugur Mihăescu să-și toarne colegii la Securitate. ”M-a băgat într-o cameră și m-a bătut”
Mugur Mihăescu a ajuns să își toarne colegii la Securitate fiind bătut de un ofițer

După care mi-a spus domnul ofițer că facultatea mea s-a încheiat, că voi fi trimis la canal sau eventual într-un batalion disciplinar dacă nu semnez un angajament. Aveam 18 ani. L-am semnat, da. După un an jumate în care am crezut că m-au uitat, au venit acasă la mine, au venit, m-au luat si m-au dus la sediul Securității din Craiova, acolo unde tovarășul de acolo mi-a oferit o cafea si o țigară de Kent. Cu stânga mi-a întins bricheta și cu dreapta mi-a zburat capul.

După care m-a bătut din nou, dar de data asta nu am mai făcut pe mine. Mi-a zis ‘scrie ce știi tu, ce-ți spunem noi, dar scrie’. Și uite așa, din cele 4-5-6 declarații pe care le-am dat până la Revoluție, acestea au fost metodele specifice de extragere a informaților de la acest turnător al Securității care se află acum în fața dumneavoastră. În 1989 când a început Revoluția primul meu gând a fost să mă duc să-l găsesc și să-l împușc pe ăla din Craiova. De nervi am descărcat un încărcător de AKM în clădire. Mă bucur că nu l-am împușcat că devenea erou al Revoluției.”, a povestit Mugur Mihăiescu, într-un video publicat pe contul său de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe