De câți bani ar avea nevoie o familie cu doi copii pentru coșul lunar de cumpărături. Puțini români câștigă atât la salariu

Badea Violeta 10.03.2023, 21:10
De câți bani ar avea nevoie o familie cu doi copii pentru coșul lunar de cumpărături. Puțini români câștigă atât la salariu

Prețurile la alimente au crescut cu peste 30% față de anul 2022, iar românilor le este din ce în ce mai greu să se descurce și să facă faţă scumpirilor. Află, din rândurile de mai jos, se câți bani ar avea nevoie o familie cu doi copii pentru coșul lunar de cumpărături. Suma este colosală!

Câți bani îi trebuie unei familii cu doi copii pentru coșul lunar de cumpărături

Valoarea coșului de cumpărături este de peste 8.000 lei pe lună pentru o familie cu doi copii, relevă datele furnizate de către Institutul Națioanal de Statistică.

Asta în condițiile în care un coş minim de consum pentru un trai decent include doar un set de cheltuieli periodice necesare pentru ca o familie să își îndeplinească nevoile de bază.

Conform calculelor, cea mai mare sumă de bani s-ar duce pe rata la locuinţă, care e calculată la circa 2.300 de lei. Urmează alimentaţia, calculată cu aproape 1.900 de lei pe lună.

În schimb, puţin peste 850 de lei s-ar duce pe îmbrăcăminte și încălțăminte. Totodată, ar exista și alte cheltuieli pentru casă, pentru educaţie şi cultură, dar și pentru produse de uz caznic şi igienă personală.

Citește și Alimentul de bază care se vinde în România mai scump decât în Occident. Jumătate din preț merge la comerciant!

De cati bani ar avea nevoie o familie cu doi copii pentru cosul lunar de cumparaturi
De cati bani ar avea nevoie o familie cu doi copii pentru cosul lunar de cumparaturi. Suma e impresionanta

Urmează un nou val de scumpiri la alimente

Din păcate pentru români, noi scumpiri sunt anunţate, anul acesta, la alimente. De mai bine de un an de zile, retailerii şi producătorii de bunuri de consum sunt blocaţi în negocieri dure cu privire la preţuri, începând cu 2021 din cauza blocajelor provocate de pandemia de Covid pe lanţurile de aprovizionare, notează click.ro.

Între timp, lucrurile s-au agravat și mai mult din cauza costurilor mari la materii prime şi energie, dar și din cauza creșterii preţurilor la produsele de bază. În plus, nici ieşirile în oraş nu mai sunt ce-au fost odată. Oamenii susțin că scumpirile se resimt și la restaurante, cafenele sau pub-uri.

Citește și Alimentul banal care a trimis o româncă direct la urgențe. A ajuns în spital după ce a făcut cumpărături într-un supermarket!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...