De când ar putea reveni elevii din Capitală în şcoli. Rata de infectare din București, sub 1 la mie

Ana Anitoiu 17.05.2021, 13:32
De când ar putea reveni elevii din Capitală în şcoli. Rata de infectare din București, sub 1 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni de când ar putea reveni elevii din Capitală în şcoli, în contextul în care rata de infectare cu coronavirus din București a scăzut sub 1 la mia de locuitori, ajungând la 0.94, potrivit informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică.

De când s-ar putea întoarce elevii din Capitală în şcoli

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce la școli începând de miercuri. Aceasta după ce marți se va face o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) și se va putea confirma sau nu trendul descendent al ratei de infectare cu coronavirus.

“Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, o ședință la nivelul municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rată de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent. Văd posibil că de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

De cand ar putea reveni elevii din Capitala in scoli. Rata de infectare din Bucuresti, sub 1 la mie
Eleva cu masca de protectie, la scoala

Ministrul Educației, precizare despre revenirea elevilor în școli

De asemenea, ministrul Educației a atras atenția că va trebui să fie asigurat accesul la învățământul online pentru acei elevi care prezintă sau vor prezenta “orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate”.

“Orice simptome e o sintagmă acoperitoare. Părinții anunță școala”, a clarificat ministrul Educației, pentru ca fiecare familie să fie vigilentă și să dea de veste reprezentanților școlilor în cazul în care copiii nu se simt bine și trebuie să rămână acasă, în contextul în care pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat.

Sorin Cîmpeanu, anunț despre întoarcerea elevilor în școli

Noile declarații ale lui Sorin Cîmpeanu vin în contextul în care, duminică, oficialul a anunțat că va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educației privind funcţionarea şcolilor în funcție de rata de infectare. El preciza atunci că toți elevii vor putea merge fizic la școală chiar de a doua zi după scăderea incidenței sub 1 la mie în localitatea în care învață.

”Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, luni vom iniția modificarea ordinului comun, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, scria duminică Sorin Cîmpeanu pe pagina lui de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI