De când apar noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea în Marea Britanie. Ce se întâmplă cu cele cu portretul fostei suverane

Stan Filon 28.09.2022, 08:09
De când apar noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea în Marea Britanie. Ce se întâmplă cu cele cu portretul fostei suverane

Foarte mulți oameni se întreabă de când apar noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea în Marea Britanie. Britanicii sunt curioși să vadă cum vor arăta noile bancnote, dar trebuie să știe și ce se întâmplă cu bancnotele din prezent, care sunt tipărite cu chipul regretatei suverane Elisabeta a II-a. Regina a decedat pe data de 8 septembrie, la Palatul Balmoral, din Scoția.

De când apar noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea în Marea Britanie

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că noile bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor fi prezentate publicului până la sfârșitul anului. Noile bancnote vor intra însă în circulație până la jumătatea anului 2024, a anunțat marți Banca Angliei, informează Politico.

„Portretul Majestății Sale va apărea pe modelele existente ale tuturor celor patru bancnote din polimer (plastic)”, transmite Banca Angliei, într-un comunicat. Potrivit sursei citate, noile bancnote vor fi o continuare a actualei serii şi nu vor suferi modificări suplimentare. Așadar, britanicii care se așteptau să vadă și alte modificări, vor fi dezamăgiți. Se va schimba doar portretul reginei Elisabeta, cu cel al regelui Charles.

De cand apar noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea in Marea Britanie
De cand apar noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea in Marea Britanie

Bancnotele vor circula simultan

Dar ce se va întâmpla cu bancnotele cu regina Elisabeta? Ei bine, trebuie să se știe că stocurile existente de bancnote cu regina Elisabeta a II-a vor continua să fie puse în circulație. Bancnotele actuale vor fi retrase doar după ce vor fi uzate sau deteriorate.

Vechile bancnote britanice vor fi în circulație simultan cu noile bancnote, cu regele Charles al III-lea. Regina Elisabeta a II-a, al cărei portret apare în prezent pe toate bancnotele, a murit pe 8 septembrie, la 96 de ani. Suverana a decedat la Palatul Balmoral, înconjurată de toți membrii Familiei Regale. Palatul Balmoral a fost locul unde regina a trăit cele mai frumoase clipe, alături de familia sa. Era locul unde un apropiat al Casei Regale spunea că aceștia se comportau ca niște oameni obișnuiți. Fost premier al Marii Britanii, Tony Blair, a mărturisit chiar că atât regina, cât și prințul consort spălau împreună vasele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...