Dayana Yastremska, impresionată de românii care i-au dat ajutor, după ce a fugit din mijlocul războiului din Ucraina. „Am întâlnit oameni buni”

Sorin Barbu 01.03.2022, 13:21
Dayana Yastremska, impresionată de românii care i-au dat ajutor, după ce a fugit din mijlocul războiului din Ucraina. „Am întâlnit oameni buni”

România și-a deschis granițele și primește zilnic mii de cetățeni ucraineni care fug îngroziți din calea războiului. Așa a ajuns la noi în țară și jucătoarea de tenis Dayana Yastremska, împreună cu sora ei. Sportiva se află deja la Lyon, unde participă la un turneu de sală și a mulțumit poporului român.

Dayana Yastremska a transmis mulțumiri poporului român

La granițele Ucrainei se întâmplă adevărate drame. Oamenii fug din calea războiului și încearcă să ajungă cât mai rapid într-o zonă liniștită, speriați de atacurile armatei din Federația Rusă. România a sărit rapid în ajutor, iar autoritățile spun că sunt gata să găzduiască aproape o jumătate de milion de refugiați, iar la graniță se fac eforturi uriașe pentru cei care au nevoie de ajutor. Țara noastră s-a oferit să primească și o parte din răniții din Ucraina.

Printre cei care au nevoiți să-și părăsească țara a fost și jucătoarea de tenis Dayana Yastremska, locul 140 în clasamentul WTA. Sportiva din Ucraina a dormit cu familia două nopți în parcări subterane și a făcut mari eforturi să ajungă în România alături de sora ei mai mică.

Cele două sunt acum în Franța, unde au fost înscrise la turneul de sală de la Lyon.

„Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă.

De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm. Iar la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon”, a spus Dayana Yastremska.

Dayana și Ivana Yastremska au primit o invitație din partea celor care organizează turneul de tenis de la Lyon, dar au pierdut cu 2-6, 4-6, în primul tur, în faţa cuplului Georgina Garcia/Xenia Knoll. În competiția de simplu, Dayana o va înfrunta pe Ana Bogdan.

Urmăriți Impact.ro și pe