VIDEO

David Popovici, prima reacție după aurul de la 100 metri liber. Gestul făcut de campionul român la finalul probei VIDEO

Gabriel Peneș 05.09.2022, 10:07
David Popovici, prima reacție după aurul de la 100 metri liber. Gestul făcut de campionul român la finalul probei VIDEO

David Popovici, prima reacție după aurul de la 100 metri liber. „Racheta românească” și-a conformat renumele și la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima, unde a cucerit 3 medalii de aur. Popovici a câștigat și proba de 100 metri liber, după ce se impusese la 200 metri liber, dar și cu ștafeta de 4×100 metri liber. La finalul cursei de azi-noapte, pe distanța de 100 metri, David Popovici a făcut un gest care i-a pus pe jar pe fanii din tribune.

David Popovici, prima reacție după aurul de la 100 metri liber

David Popovici, prima reacție după aurul de la 100 metri liber. „Rechinul” a încheiat cursa în 47.13 secunde, cu peste două secunde mai rapid față de croatul Jere Hribar, care s-a clasat pe locul doi, oprind cronometrul la 49,37 de secunde. Podiumul a fost completat de înotătorul din Cipru, Nikolas Antoniou (49,91 de secunde).

Imediat după cursă, David Popovici a mulțumit publicului pentru susținerea oferită de-a lungul concursului.

„Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu”, a transmis campionul român, imediat după cursă, conform sport.ro.

Ca un semn al prețuirii pentru fanii care l-au încurajat, Popovici și-a aruncat casca purtată în finala de la 100 metri liber spre spectatori, care s-au luptat s-o aibă drept prețios suvenir de la unul dintre marii campioni ai natației.

Gestul făcut de campionul român la finalul probei VIDEO

De altfel, David Popovici a avut de la început o relație grozavă cu iubitorii înotului prezenți în Peru. El i-a încurajat pe toți să vină în tribune și să încurajeze sportivii prezenți la competiție. De asemenea, ela declarase că obiectivele pentru acest concurs este să se distreze și să înoate repede.

Știu că Peru va fi o gazdă grozavă pentru această competiție. Îi încurajez pe toți fanii înotului să vină și să se bucure alături de sportivii din întreaga lume de spectacolul ce va urma.

Pentru această competiție, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede și să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație, trecutul e deja dus”, a spus Popovici, conform site-ului FRNPM, înaintea începerii competiției de la Lima.

https://www.youtube.com/watch?v=FloYIMYMMjo&t=203s

„Potențialul de a fi mai rapid nu are limite”

David Popovici a mai spus, într-o conferință de presă, că doborârea unui record mondial „este cool”, dar că potențialul de a fi și mai rapid nu are limite.

„Doborârea unui record mondial este cool, dar potențialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înșine când știm că putem realiza mai multe?

Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima și poate voi putea surprinde săptămâna aceasta”, a mai spus deținătorul recordului mondial la seniori în proba de 100 metri liber, potrivit aceleiași surse

România a încheiat competiția de la Lima cu 8 un total de 8 medalii, dintre care 3 în probe individuale: David Popovici, la 100 și 200 metri liber, dar și Bianca Costea, la 50 metri liber. De asemenea, ștafeta băieților de 4×100 metri liber a a devenit, în premieră în această probă, campioană mondială de juniori. Vlad Stancu a obținut argint, în proba de 400 metri liber și bronzul pe distanțele de 800 și 1.500 metri liber. Tot medalia de argint a cucerit și ștafeta combinată a României în proba de 4×100 metri liber.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....