David Popovici, o nouă prestație superbă. „Mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de frumoasă”

Sorin Barbu 06.07.2022, 14:19

David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur. După prestația superbă de la Budapesta, unde a câștigat două titluri mondiale la seniori, sportivul de 17 ani a pus umărul și la succesul echipei sale în ștafeta 4×100 metri liber de la Europenele de natație de juniori. David a fost foarte modest la interviurile de la finalul probei și a spus că victoria este rodul efortului depus de toți cei patru înotători din echipă.

David Popovici, un nou succes spectaculos

David Popovici și-a arătat din nou valoarea și a câștigat un nou titlu. Echipa din care face parte a fost cea mai rapidă în proba de 4×100 metri liber de la Europenele de natație de juniori și a terminat pe primul loc. Din echipă mai fac parte Vlad-Ștefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu. Cei patru sportivi români au câștigat titlul după o bătălia strânsă cu Marea Britanie.

David Popovici a fost în primul schimb şi a terminat pe primul loc după o sută de metri, dar britanicii au trecut la cârmă la 200 şi 300 m, pentru ca la ultimul schimb, Patrick Dinu să reuşească o cursă fantastică şi să ducă România pe primul loc cu timpul de 3:18.93. Podiumul a fost completat de Marea Britanie (3:19.01) şi de Italia (3:19.42).

„A fost o strategie foarte bună, mă bucur că împreună am avut puterea să ne sincronizăm şi să ne coordonăm atât de bine, e un câştig muncit împreună. Se vede, am muncit la fel de mult, suntem la fel de buni şi facem o echipă super, super bună.

Mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de frumoasă, numeroasă şi puternică. Mai avem şase zile de competiţie şi nu ne oprim aici”, a declarat Popovici după victoria de la ştafeta de 4×100 m liber băieţi.

David Popovici, dublu campion mondial de seniori, s-a calificat cu al doilea timp și în finala probei de 200 m liber, marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete.

Urmăriți Impact.ro și pe