David Popovici, în centrul atenției la Campionatele Mondiale de juniori din Peru. Cum s-a îmbrăcat campionul român FOTO

Gabriel Peneș 26.08.2022, 11:54

David Popovici, în centrul atenției la Campionatele Mondiale de juniori din Peru. Înotătorul român este, de departe, vedeta competiției ce se va desfășura la Lima, în perioada 30 august – 4 septembrie. Pentru dublul campion mondial și european de seniori va fi ultimul concurs la această categorie de vârstă, el urmând să împlinească 18 ani, pe 15 septembrie. David Popovici a fost asaltat de fani la o sesiune de autografe și a îmbrăcat un element vestimentar specific țării din America de Sud.

David Popovici, în centrul atenției la Campionatele Mondiale de juniori din Peru

David Popovici, în centrul atenției la Campionatele Mondiale de juniori din Peru. E deja o un star natației, iar numeele său atrage specialiștii și publicul oriunde ar concura. Înotătorul de 17 ani a fost prezentat de Federația Internațională de Natație drept principala atracție a Campionatului Mondial pentru juniori ce se va desfășura la Lima, în Peru.

„Este finalul unei veri lungi pentru sportivul de 17 ani, noul deţinător al recordului mondial urmând să concureze în ultima sa competiţie ca junior, înainte de cariera la seniori la nivel internaţional.

Popovici a doborât recordul mondial la 100 m liber în această vară, cu timpul 46.86, şi a înotat mai rapid decât oricine în ultimii 13 ani la 200 m liber, în 1:42.97. Ambii timpi reprezintă şi recorduri mondiale la juniori.

După ce a câştigat două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta, Popovici va fi principala atracţie în capitala statului Peru, iar toţi ochii vor fi aţintiţi pe cronometru atunci când el va concura la 100 m şi 200 m liber”, notează FINA.org.

David Popovici, în centrul atenției la Campionatele Mondiale de juniori din Peru. Cum s-a îmbrăcat campionul român FOTO
David Popovici a primit cadou un poncho, element vestimentar specific pentru Peru, țara ce găzduiește Campionatul Mondial de Natație pentru juniori

Cum s-a îmbrăcat campionul român

David Popovici și ceilalți membri ai delegației României se află deja în Lima, unde se pregătesc pentru debutul competiției. Până atunci, joi, Popovici a fost principalul protagonist al unei sesiuni de autografe organizare pentru fanii din Lima.

„Organizatorii competiției din Peru l-au invitat pe sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, alături de Fernanda León (Peru) și Diogo Matos (Portugalia), la o întâlnire cu fanii în incinta Videna Aquatic Center Lima. După antrenamentul de dimineață, David Popovici a acordat cu zâmbetul pe buze zeci de autografe fanilor dornici să se întâlnească cu cel mai rapid om de pe planetă în proba de 100 m liber”, a anunțat Federația Româna de Natație pe pagina oficială de Facebook.

David Popovici a primit în dar un poncho, faimosul element vestimentar specific țărilor latino-americane, pe care l-a și probat alături de fani. Conform Federației Române de Natație, David Popovici va concura în trei probe: 100 m liber, 200 m liber și ștafetă 4×100 m liber. Pentru campionul nostru, este ultimul concurs la această categorie de vârstă. Popovici va împlini 18 ani, pe septembrie.

Sursa foto: Facebook/FRNPM

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....