David Popovici împlinește 18 ani. Regula ciudată pe care încearcă să o respecte campionul român VIDEO

Gabriel Peneș 15.09.2022, 07:00
David Popovici împlinește 18 ani. Regula ciudată pe care încearcă să o respecte campionul român VIDEO

David Popovici împlinește 18 ani. Dublul campion mondial și european de seniori și juniori în probele de 100 și 200 metri liber devine major, joi, 15 septembrie. Înotătorul legitimat la Dinamo a uimit lumea natației cu performanțele sale din această vară, când a cucerit 11 medalii de aur și a stabilit și un nou record mondial la 100 de metri liber. În spatele rezultatelor lui David Popovici se află multă muncă, dar și o dietă în conformitate cu necesitățile sale, el având chiar și o regulă mai ciudată pe care se străduiește s-o respecte zi de zi.

David Popovici împlinește 18 ani

David Popovici împlinește 18 ani. Înotătorul român care a bulversat lumea natației devine major, joi, 15 septembrie. El tocmai a participat la ultima competiție pentru juniori din cariera sa, Campionatele Mondiale de la Lima, unde a obținut 3 medalii de aur și una de argint. În total, în această vară perfectă pentru el, „Extraterestrul” Popovici a cucerit 11 titluri mondiale și europene în cele patru concursuri majore ale seniorilor și juniorilor.

În spatele acestor rezultate se află multă muncă, dar și o dietă corespunzătoare necesităților unui sportiv de mare performanță. În septembrie 2021, David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, despre ce sacrificii presupune sportul de performanță, scrie scoala9.ro. El a dezvăluit că are obiceiul de se trezi la 4.30 dimineața, cu două ore înainte de primul antrenament și că mănâncă micul dejun cu ochii închiși, pentru a adormi la loc.

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, spunea David Popovici, conform sursei citate.

David Popovici împlinește 18 ani. Regula ciudată pe care încearcă să o respecte campionul român
David Popovici a cucerit 11 medalii de aur în această vară, devenind dublu campion mondial și european atât la seniori, cât și la juniori, în probele de 100 și 200 metri liber

Regula ciudată pe care încearcă să o respecte campionul român

Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.  După antrenament, încă de la vârsta de 10 ani, David bea un milkshake, o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori înlocuiește scorțișoara cu o lingură de cacao, pentru mai multă energie. Popovici nu mănâncă niciodată pâine albă, înlocuind-o de ani de zile cu cea integrală, iar fripturile, prăjelile sau alimentația de tip junk-food sunt aproape inexistentă în meniul său.

Înotătorul român, care a devenit un adevărat star în ultimele luni, spune că, de obicei, mănâncă de 7-8 ori pe zi, ca un culturist. El a spus ce mănâncă de obicei și a explicat și motivul din spatele acestei strategii de alimentație.

„Am o masă înainte de antrenament și o masă imediat după antrenament. Ajung acasă, mai mănânc ceva. După aceea, am prânzul. Când zic ceva, e o masă normală.

Important e să mănânc sănătos şi să mă feresc de fast food sau chestii de genul. Prânzul e ceva de a patra masă. După prânz poate mai mănânc ceva, poate un snack, un baton mai mare, imediat după antrenament.

Şi după care am cina. Cred că s-au adunat 7. Uneori am şi 8. Am nevoie, pentru că ard foarte mult. Cred că dacă m-aş lăsa de înot brusc, m-aș îngrăsa imediat.

Mă ajută şi metabolismul puţin, dar faptul că înot, în medie, într-o zi obişnuită, 15 kilometri pe zi, ard foarte mult”, a spus David Popovici, la podcastul Fair Play.

David Popovici și-a luat o scurtă vacanță după Mondialul de juniori de la Lima, ratând începutul anului școlar. El este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din Capitală. Pentru David, ultima mare competiție a acestui an va fi Campionatul Mondial în bazin scurt (25 de metri) ce se va desfășura în perioada 13-18 decembrie, la Melbourne, în Australia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....