David Popovici, așa cum nu l-ai mai văzut. Cum arăta când a început înotul FOTO + VIDEO

Gabriel Peneș 15.09.2022, 09:36

David Popovici, așa cum nu l-ai mai văzut. Înotătorul român împlinește, astăzi, 18 ani, dar deja este considerat un adevărat „rege al natației”. Dublul campion mondial și european la 100 și 200 metri liber a avut „întâlnire” cu apa, încă de la 4 ani, din motive medicale, la recomandarea unui medic ortoped. Dar a fost dragoste la prima vedere, iar de atunci David Popovici a crescut în performanțe ca Făt-Frumos din povești.

David Popovici, așa cum nu l-ai mai văzut

David Popovici, așa cum nu l-ai mai văzut. A uimit lumea natației ce îl consideră „fenomen”, „extraterestru” sau „rege”. Astăzi, David devine major, împlinind 18 ani. E deja intrat în istoria sportului românesc și mondial, după ce a devenit dublu campion mondial și european atât la seniori, cât și la juniori, în doar cele trei luni ale acestei veri.

David Popovici s-a întâlnit cu apa la 4 ani, la recomandarea unui medci ortoped. Avea o problemă la coloană, dar și un exces de energie ce trebuia consumat cumva.

„Când aveam patru ani, părinții mei au ales să mă ducă la înot după recomandarea medicului ortoped. Aveam și foarte multă energie, nu știau cum să mă ajute să scap de ea și să le ușureze și lor puțin viața. Sperau că o să mă obosească, dar eu eram și mai entuziasmat că merg la înot. N-a fost ceva bun pentru ei”, a povestit noul star al înotului european, în cadrul podcastului Fair Play, găzduit de Bogdan Mălăele.

David Popovici, așa cum nu l-ai mai văzut. Cum arăta când a început înotul FOTO
David Popovici a devenit dublu campion mondial și european, în doar trei luni, atât la seniori, cât și la juniori

Cum arăta când a început înotul

David Popovici a început să înoate la „Lia Manoliu”, care a rămas bazinul lui de suflet chiar și acum. S-a simțit „ca peștele” în apa prin care putea aluneca precum o torpilă. Sau un pește, evident.

„Cu apa, a fost dragoste la prima vedere. Punct. Îmi amintesc fiecare moment din prima mea lecție de înot. Îmi amintesc că m-am simțit imediat în locul potrivit – ca un pește. Trivial, bine, dar adevărat. Sunt slab și am brațe lungi și mâini mari. În apă, trupul meu slăbănog găsise încrederea pe care, pentru cei care sunt ca mine, este greu de găsit la acea vârstă.

Din ziua aceea apa nu a fost doar locul în care mă simt bine, ci și fabrica în care îmi pot construi visele, îmi pot alimenta pasiunea”, a spus David Popovici pentru publicația Swim Swam.


La 9 ani a ajuns la Aqua Team București (acum Navi), un club fondat în 2007 de Cătălin și Iulia Becheru, doi antrenori de copii cu rezultate. Era cel mai bun club de copii din țară, iar David i-a spus tatălui: „Vreau și eu să câștig medalii”. Acolo, în 2013, l-a întâlnit pe antrenorul Adrian Rădulescu sau „domnul Adi”, cum îi spunea și azi. David Popovici a făcut furori încă de la început. Nu putea face o flotare, dar aluneca prin apă ca și când aceasta îl aștepta de mult la o întâlnire predestinată.

David a postat câteva fotografii pe contul de Instagram din acea perioadă de început. De când începuse să simtă că el și apa vor avea o poveste frumoasă de spus către lume. Perioada în care lumea îl striga „Zânu” de la pletele lungi pe care a ales să le taie între timp. „Regele David” de acum crede că talentul poate să dispară și atunci trebuie să înceapă munca grea. Dar o face fără să crâcnească. Pentru că David Popovici vrea să fie cel mai rapid, cel mai bun înotător al tuturor timpurilor. Iar el își urmează obsesia de care e îndrăgostit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....