Darren Cahill revine cu declarații tranșante despre cazul de dopaj al Simonei Halep. „O persoană nu și-a făcut treaba”

Beatrice Dumitru 09.02.2023, 23:13
Darren Cahill revine cu declarații tranșante despre cazul de dopaj al Simonei Halep. „O persoană nu și-a făcut treaba”

Simona Halep este suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului în urma scandalului de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, în august, la US Open 2022. Acum, sportiva luptă să-și dovedească nevinovăția, iar fostul său antrenor Darren Cahill a făcut dezvăluiri de ultimă oră despre acest caz.

„Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit”

Simona Halep (31 ani) a susținut întotdeauna că este nevinovată și că nu a luat nicio sunstanță interzisă cu bună știință, iar acum încearcă să-și dovedească nevinovăția. Cazul ei va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions, de la Londra, iar Darren Cahill, antrenorul cu care fostul lider mondial a cunoscut cele mai mari succese, a făcut câteva dezvăluiri despre situația Simonei Halep.

Darren Cahill (57 ani) a afirmat că Simona Halep își va expune apărarea în cazul de dopaj în luna februarie. Antrenorul australian e sigur că sportiva din Constanța este nevinovată și cere ca cineva să își asume greșeala făcută în cazul de dopaj.

Darren Cahill revine cu declarații tranșante despre cazul de dopaj al Simonei Halep. „O persoană nu și-a făcut treaba”
Simona Hlep este suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv.

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată din cauza experiențelor prin care trece. Nu am prea multe noutăți. Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut. Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit”, a declarat Darren Cahill, în podcast-ul „The Big Deal”.

Darren Cahill spune că Simona Halep va plăti pentru această greșeală

Antrenorul australian a mai spus că, într-adevăr, sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp și că Simona Halep va plăti pentru greșeala aceasta, adăugând că speră ca pedeapsa să nu fie mare, deoarece vina nu îi aparține fostului lider mondial.

Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”, a mai afirmat antrenorul.

Ion Țiriac a dezvăluit că i-a recomandat Simonei Halep doi avocați foarte buni, dar fostul lider mondial nu l-a ascultat și a ales pe altcineva, însă a spus că cei care o apără sunt prea lenți, iar acest lucru i-ar putea compromite cariera. Acesta este de părere că tenismena ar putea reveni pe teren peste doi-trei ani. Sporftiva a jucat ultimul meci pe 29 august la US Open, unde a fost eliminată în primul tur.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...