Darren Cahill, entuziasmat după victoria Simonei Halep la Praga. Ce reacție a avut antrenorul australian

Marian Cărăvan / 12.08.2020, 11:13
Darren Cahill, entuziasmat după victoria Simonei Halep la Praga. Ce reacție a avut antrenorul australian

Simona Halep a debutat cu dreptul în turneul de la Praga, prima competiție la care participă după pauza cauzată de pandemie. La aproape șase luni de la finala de la Dubai, Simona Halep a avut parte de un meci istovitor cu slovena Polona Hercog, confruntarea fiind urmărită din Australia de antrenorul Darren Cahill.

Mesajul lui Darren Cahill după victoria Simonei Halep

Două ore și jumătate a durat confruntarea dintre Simona Halep și Polona Hercog, în primul tur al turneului WTA de la Praga. Simona Halep se afla la primul meci după o pauză de aproape șase luni și a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a ieși triumfătoare din disputa cu jucătoarea slovenă. După un prim set câștigat cu lejeritate, 6-1, în setul 2 slovena și-a luat revanșa și s-a impus ea cu 6-1, astfel că meciul a intrat în decisiv. După ce Simona Halep a irosit șase mingi de meci, totul s-a decis la tiebreak. Cu scorul de 6-1, 1-6, 7-6 (7-3), Simona Halep a acces în turul următor la Praga, unde o va întâlni pe reprezentanta gazdelor, Barbora Krejcikova, meciul fiind programat joi, 13 august.

Confruntarea cu Polona Hercog a fost urmărită din îndepărtata Australie și de antrenorul Darren Cahill, care i-a transmis Simonei Halep un mesaj după victorie, prin intermediul unei postări pe Twitter.

„Bine ai revenit, Simo. Ultimul meci jucat a fost pe 22 februarie. A fost 7-6 în setul decisiv. 6 luni mai târziu și lupți cu aceeași ardoare. A fost un efort grozav din partea ta și a lui Arti (n.r. – antrenorul Artemon Apostu)”, a fost mesajul lui Darren Cahill.

Cum a trăit Simona Halep meciul cu Polona Hercog

„A fost greu să-mi găsesc pașii, am obosit după primele două seturi, dar e ceva normal. N-am mai jucat un meci oficial de foarte mult timp și mă așteptam să am dificultăți.

Sper să mai pot să merg mâine dimineață (n.r – râde), sunt foarte obosită și am dureri peste tot. E un lucru normal. Mă aștept să jucăm relaxate (n.r – la dublu este parteneră cu Barbora Strycova). Chiar am vorbit cu ea și a zis că nici ea nu e în formă maximă. Nici eu nu sunt, dar va fi plăcut”, a declarat Simona Halep, după meciul istovitor cu slovena Polona Hercog.

În turul 2, Simona Halep se va confrunta joi, 13 august, cu cehoaica Barbora Krejcikova, 24 de ani, locul 118 WTA. Dar până atunci, azi va face pereche în proba de dublu cu cehoaica Barbora Strychova, în meciul contra perechii Kudermetova V. / Pavlyuchenkova A.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI