Dark, serialul Netflix pe care nu trebui să-l ratezi în luna iulie. Toate cele 3 serii sunt disponibile

Daria Petrescu 30.06.2020, 10:55
Dark, serialul Netflix pe care nu trebui să-l ratezi în luna iulie. Toate cele 3 serii sunt disponibile

Dark este unul dintre cele mai urmărite seriale, pe Netflix. Din 27 iunie, platforma vine cu al treilea sezon din acest proiect.  Seria urmărește povestea lui Jonas Kahnwald. Este vorba despre un adolescent care încearcă să treacă peste sinuciderea tatălui său, ofițerul de poliție Ulrich Nielsen. Lucrurile se complică, însă. Acum, toate cele 3 serii sunt dinsponibile. Iată ce trebuie să știi despre serialul Dark, unul precare nu trebuie să îl ratezi în luna iulie.

Cele 3 serii din „Dark” sunt disponibile

Pe 27 iunie este data la care pe Netflix apare și ultimul episod din sezonul 2, urmărirea celor două împreună oferind fanilor o perspectivă inedită asupra evenimentelor din sezonul 3.

Twin Peaks și Stranger Things, Dark devenea în 2017 prima produție germană cumpărată de cei de la Netflix. S-a impus ca una dintre cele mai de succes francize europene aflate în portofoliul lor. Doar Casa de papel îl depășește, poate, la capitolul popularitate. Din 27 iunie, Netflix îți arată al treilea și ultimul sezon din acest proiect foarte ambițios.

Baran bo Odar, regizorul elvețian care a creat Dark, a fost observat de șefii de la Netflix. Asta după ce a lansat în 2014 tehno-thrillerul Who Am I, un film despre hackeri. Acesta dă clasă multor filme americane cu un subiect similar.

Povestea din Dark se desfășoară într-un mic orășel german în care viața comunității locale e data peste cap de dispariția unor copii. Intriga e cumva asemănătoare cu cea din Stranger Things. Însă, pe lângă atmosfera apăsătoare și secretele stranii ale micii comunități locale, Dark explorează mult mai în profunzime teme.

Al treilea sezon din seria ”Dark” intrat deja pe platforma Netflix
Al treilea sezon din seria ”Dark” intrat deja pe platforma Netflix

Cum ar fi călătoria în timp și universurile paralele, astfel că povestea din Dark ajunge, pe parcursul celor 3 sezoane, să se desfășoare în trei epoci istorice diferite. E un efort de producție spectaculos. O imagine și un production design impresionante, și care aduce în prim plan o nouă generație de actori germani memorabili.

Dark, primele două sezoane

În primele două sezoane, ai putut să afli cine e de fapt tatăl sinucigaş cu care a început povestea, dar şi cine e bunica acestuia.

În ultimul sezon, povestea germană începută în 2019 cu salturi din 33 în 33 de ani în toate direcţiile, ajunge din anul 2052 până în secolul XIX, iar cei care vor să salveze lumea şi cei care vor să păstreze bucla temporală cu tot cu particula lui Dumnezeu îşi tot schimbă rolurile şi intenţiile între ei.

Coloana sonoră călătoreşte şi ea în timp de la disco la Asaf Avidan şi din hardcore rock la acorduri de muzici clasice. Iar unele secvenţe din sezonul trei pot să funcţioneze bine mersi pe post de videoclip, potrivit Mediafax.

Al treilea sezon din seria ”Dark”, sau ciclul final, cum îl numesc producătorii, a intrat deja pe platforma Netflix. O să ai nevoie de o recapitulare a poveştii din primele două sezoane, aşa că platforma a pus în circulaţie un rezumat oficial.

 

Urmăriți Impact.ro și pe