Dansatorul Sergei Polunin, pentru prima oară în România, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF)

Elena Avramescu 17.06.2021, 16:12
Dansatorul Sergei Polunin, pentru prima oară în România, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF)

Dansatorul Sergei Polunin, pentru prima oară în România. Sergei Polunin, dansatorul de oricine ucraineană, care este considerat cel mai talentat în domeniu din generaţia sa, o să fie prezent la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Dansatorul Sergei Polunin, pentru prima oară în România

Starul internaţional Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generaţiei sale, vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021). Admiratorii săi vor avea ocazia să-l întâlnească joi, 29 iulie, de la ora 20:30, la Castelul Banffy din Bonţida, în cadrul unui eveniment cu totul special: Sergei Polunin Up, Close and Personal.

Cu o zi înainte, pe 28 iulie, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, celebrul dansator va discuta cu publicul după proiecţia documentarului Dancer (r. Steven Cantor), o incursiune emoţionantă în viaţa sa tumultuoasă, se arată într-un comunicat transmis, joi, de organizatorii TIFF.

Dansatorul Sergei Polunin, pentru prima oara in Romania
Dansatorul Sergei Polunin

Se pare că show-ul Sergei Polunin Up, Close and Personal, o să debuteze cu proiecţia Bolero, fiind vorba despre un performance coregrafic unde capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune prin mişcările renumitului dansator, amplificate de efectele vizuale realizate de artistul Teun van der Zalm.

Cel care semnează conceptul şi coregrafia spectacolului este nimeni altul decât Ross Freddie Ray. Seara va continua cu Sacre, un spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, şi inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi, se menţionează în comunicat.

În ultimul timp, Sergei Polunin s-a remarcat chiar şi în lumea filmului, în producţii celebre precum Murder on the Orient Express (r. Kenneth Branagh), Red Sparrow (r. Francis Lawrence) sau The White Crow (r. Ralph Fiennes).

TIFF este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, iar ediţia a 20-a va avea loc între 23 iulie şi 1 august, la Cluj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...